Veilig op reis in het Midden-Oosten?

Wateringen, 04/14/2018

Op een regenachtige dag ben ik op zoek gegaan naar een korte rondreis. Gewoon even kort weg uit het koude Nederland. Ik kwam uit op Jordanië en de reis zou gaan precies in een rustige week voor mij. Ik wist niet veel over Jordanië. Natuurlijk wist ik dat het in het Midden-Oosten lag, vlakbij Syrië en dat in Jordanië één van de zeven wereldwonderen stond. De hoogste tijd dus om mij verder te verdiepen in Jordanië.

Jordanië is ruim twee keer zo groot als Nederland en heeft 6.5 miljoen inwoners. Waarvan er 2.5 miljoen in Amman wonen. Voorheen kwamen er 1000.000 toeristen per jaar het land bezoeken. Echter komen er nu nog maar 200.000 toeristen per jaar. Tsja, dat komt vooral dat het in het Midden-Oosten niet bepaald rustig is.

Water is een groot probleem in Jordanië. Wanneer er een slecht regen seizoen is, is er gewoon gebrek aan water. Het kurkdroge Jordanië bestaat uit 90% woestijn. Jordanië vangt veel vluchtelingen op, dus de bevolking neemt ook toe.

Gastvrijheid is heel belangrijk in Jordanië en dat merk ik tijdens mijn reis ook. De Koning en Koning zijn erg geliefd en staan op veel plekken afgebeeld. Nieuwsgierig? Lees maar snel verder voor mijn avontuur in Jordanië!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.