Dag 22: apartheidsmuseum, SoWeTo

Johannesburg, 08.07.2016

Vandaag de laatste dag van dit onvergetelijke advontuur. Normaal doe je op de laatste dag niet veel meer maar dat was nu niet het geval. We vliegen pas 's avonds om 22.00 uur.
We beginnen met het laatste ontbijtje verzorgd door Cardi. Wat gaan we dat missen! De spullen leggen we voor de laatste keer in de truck. Frank zal zorgen dat de truck met spullen op het vliegveld komt zodat wij hier niet naar hoeven te kijken.

Wij worden opgehaald voor een SoWeTo tour. We krijgen een rit door Johannesburg waarbij we beginnen bij het apartheidsmuseum. Indrukwekkend om te zien, voornamelijk omdat dit nog maar enkele tientallen jaren geleden heeft gespeeld. We eten hier iets en gaan door naar het woonhuis van Nelson Mandela, het WK stadion en andere mooie plekken van Johannesburg. Ten slotte gaan we naar een sloppenwijk; South West Town. Hier worden we hartelijk welkom geheten en krijgen we een rondleiding door een local. We zien een kinderproject, een huisje maar ook het open riool, de vele verslaafden en het illigaal stroom tappen uit lantaarnpalen. Een super mooie afsluiting van een geweldig avontuur!
Na deze tour nog even een groepsfoto op het vliegveld en toen kwam daar dan toch het afscheid. We vlogen terug met Jeroen, Janneke, Mike en Corné. De overige hadden een ander vliegtuig. En.. in het vliegtuig.. natuurlijk weer spelletjes spelen!

Deze persoon is op reis met Shoestring. Wil je ook zo’n toffe reis maken,klik dan hier >

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.