Avontuur met hoofdletter

Dalen, 07/07/2016

7 juli, de dag van mijn vlucht naar Noorwegen, de start van dit Avontuurtje met een hoofdletter. De tweede vlucht van mijn leven, hoewel ik nu voor het eerst zou gaan landen. 7 juli was trouwens ook de dag dat ik erachter kwam dat ik alles wel net wat eerder of wat beter voor had kunnen bereiden.

De ochtend van de vlucht kwam ik er bijvoorbeeld achter dat mijn backpack eigenlijk zowat meer richting de 27 kg ging dan de voorgenomen 17. Lekker voorbereid.

Verder zocht ik op het busstation 'Oslo sentrum' wanhopig naar de enige 100 Noorse kroon van mijn zus die zich ergens onderin mijn tas bevond. De plee is namelijk een muntje van 10 kroon. Ik had alleen (èrgens...) dat briefje. Tip: zorg dat je genoeg contant geld in de juiste valuta hebt op een plek waar je het dan ook nog eens kan vinden. Ook muntjesss. Bij hoge nood erg aangenaam! Je kan dat ook niet doen, en dan een Noor in je beste Engels duidelijk proberen te maken dat je geld wilt wisselen. Ook leuk.

Al met al kwam ik na zo'n 6 uur met de bus en taxi, met een taxi-chauffeur die me gelijk een local sightseeing vanaf een berg had gegeven, aan in Dalen. Daarna heeft hij mij gedropt bij het appartement vlakbij de B&B. Birgit, het Vlaamse meisje waarmee ik de komende drie weken zal werken en verblijven in Dalen, was er al. Ideaal, want zij had alles al in het appartementje, de supermarkt en B&B uitgevogeld. Hehe

Na kennismaking en het bed half opmaken zijn we gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig op te staan om te gaan 'werreke'. Het onderlaken van het bed was echter wel te klein voor het matras, waardoor zodra je op je bed gaat liggen, het onderlaken van alle kanten van het matras los schiet en je omarmt.

Zo eindigde ik mijn eerste dag als een soort cocon in mijn bed. Zo begon mijn Avontuur mét hoofdetter.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.