36 km fietsen voor een adembenemende waterval...

Froland, 07/17/2016

...die ik nog steeds niet heb gevonden. Kortom, kaartlezen kan ik nog steeds niet.

In Dalen is genóeg te doen, je komt dagen te kort! Vandaag was het plan dat ik op m'n bolide, oftewel fietsie, eventjes naar een waterval zou fietsen.

Nadat Olivier mij twee keer had uitgelegd hoe ik zou moeten fietsen, ging ik vol goede moed de berg op. Ik zou links van de rivier op een grindpad uit moeten komen, daar zou een mooi paadje zijn. Geen grindpad...én ik kwam rechts van de rivier uit. Maargoed, volgens het kaartje zou dit ook zéker moeten kunnen.

Maar man-man-man, deze berg was zó stijl dat je niet eens fietsend naar boven kon. Dus, met de fiets aan de hand kilometertjes naar boven lopen.

Alle afslagen die ik tegenkwam, stonden ook op het kaartje, dat is ook wel eens anders geweest. Ik zou bijna beginnen te zeggen dat het me ein-de-lijk eens ging lukken om kaart te lezen en óók nog eens op de juiste bestemming aan te komen! Dat was me namelijk nog nooit (in één keer) gelukt!

En dus ook deze keer niet... Nadat ik ruim drie uur lang die berg opgeklauterd, gefietst en gestrompeld had, was ik er nog steeds niet. Het kaartje snapte ik niet meer, want dan had ik er al moeten zijn. 5km terug ofzo.

Aangezien Olivier alle wegen en paadjes wel uit z'n hoofd kent, wilde ik 'm dan toch maar even bellen of ik nog op de goede "weg" zat. Hoewel, veel meer dan een slingerpad met veel stenen op een berg met een afgrond ernaast, was het niet. En jahoor, telefoon uit. Leeg. Feest.

Gelukkig ben ik altijd goed voorbereid op weg met liters water, appels en: een powerbank! Hoezee! Maar.., dan moet je alleen wel nog even het goede kabeltje bij je hebben......

Dus, aangezien ik ruim 3 uur lang gezwoegd had, nog steeds niks van een waterval zag òf hoorde, ben ik maar terug gefietst. Het positieve: De terugweg duurde, in tegenstelling tot de heenweg, maar 25 minuutjes.

Het wordt tijd dat ik eens leer kaartlezen.

P.s. Op de foto lijkt de weg oké, maar dit was het stukje waar ik wèl stil durfde te staan door de reling en het feit dat de weg hier eindelijk eens breder was dan 1,5 meter..

Reactions

Mijn tussenjaar

Inpakken en wegwezen

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.