De Kuisvrouwen van de B&B

Dalen, 07/09/2016

Ook vandaag was weer een dagje in de B&B. Soms beginnen de gasten van de B&B vrolijk in het Noors tegen je te praten als ze iets nodig hebben, waarop je zelf dan het liefst lief glimlacht en snel weg wilt rennen. Aangezien dat niet kan, glimlach je alsnog maar vriendelijk en hebben ze ondertussen vaak al aan je grote vraaghoofd gezien dat je dus toch géén Noor bent.

Aangezien iedereen waarmee ik hier wél kan communiceren Vlaams is, ben ik al enorm aan het "vervlaamsen". Allez. Met de zachte g en het niet uitspreken van bepaalde letters kom ik al een heel eind. Ook woorden als Kuisen, Dampkap, Lavabo, Amai, Vest (=jas), Zak (=tas), Proper, Ca va, Zagen (=zeiken) en Plesant zijn niet nieuw meer.

Naast het werken in de B&B worden ook je afwasskills, kookskills en wasskills beoefend. We schillen aardappels zonder messen die geschikt zijn om aardappels mee te schillen en koken met alle ramen en deuren open, omdat de afzuigkap het begeven heeft. Wat ook op de proef wordt gesteld is je geduld, aangezien de WiFi altijd wegvalt als je het net nodig hebt of foto's probeert te uploaden voor je 'blog'. Gelukkig hebben we tijd zat en is het uitzicht hier voorlopig niet dusdanig om je te vervelen.

Het leuke is dat niet alles even luxe en perfect is en gaat, want het levert de leukste en komische momenten op.

Al met al zijn we hier enorm inventief bezig en is het enorm gezellig. De blunders vliegen je om de oren als in het omgooien en dus verkruimelen van een pak koekjes van je gasten terwijl je hun kamer schoonmaakt, Duits i.p.v. Engels terug praat wanneer men iets in het Noors vraagt en tot slot bij het opendoen van de kamerdeur om schoon te maken terwijl de gasten net onder de douche vandaan stappen.

Er hangt een goede sfeer en iedere dag is weer anders. Op naar een nieuwe dag met nieuwe woorden, uitspraken en vooral nieuwe blundersss & uitdagingen!


Reactions

Mijn tussenjaar

Inpakken en wegwezen

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.