Dag 36, 37 & 38

San Pedro de Atacama - Chili, 01/10/2017

Zaterdag, 7 januari:

Piedras Rojas.


Zes 6 gaat onze wekker. Vandaag worden wij (Maureen is ook van de partij) tussen 7 uur en half 8 opgehaald door Flamigo tours en gaan wij de hele dag mee op pad.

Onze rugzak staat al klaar (zonnebrand, genoeg water en een pet tegen de zon) en nadat wij licht hebben ontbeten staat het busje voor de deur en kunnen wij instappen.

We moeten nog een paar keer stoppen bij andere hostels om mensen op te halen en dan gaan we beginnen. Onze gids heet Antonio en komt oorspronkelijk uit Frankrijk (is ook wel te horen).
De groep waar wij vandaag in zitten is niet heel groot en zijn leuke mensen. Onze eerste stop is in een klein dopje met een kerkje waar we even kunnen rondlopen.

Na deze stop gaan we door en rijden wij door adembenemend landschap heen. Je zou het niet verwachten maar hier in de woestijn

kijk je d ogen uit! Er zijn vele bergen te zien en hier en daar zien we een paar lama’s lopen en zelfs konijnen en een struisvogel!

Om 10 uur stoppen wij bij een zout meer en hebben we meteen ontbijt. Vers brood met kaas, fruit en koffie of thee. Alles is tot in de puntjes goed geregeld.
De rest van de dag blijven wij stoppen op de mooiste plekken en maken we zoveel foto’s dat Maureen, Cindy en k steeds al laatste terug in de bus zijn (tot alle ergernis van gids Antonio). In de middag hebben we nog een heerlijke lunch. Een lekkere salade met verse groentes en kip en een verfrissend sapje.

De laatste stop is die bij de flamogo’s. Hier is het nu zo heet (heetste moment van de dag is hier 16:00 uur) dat het eigenlijk niet vol te houden is. Na een hele korte wandeling hier begint de hitte ondraagbaar te worden en ga ik snel terug naar de schaduw.
Als iedereen terug is van de wandeling is het tijd om terug te rijden naar San Pedro.

Terug in ons hostel nemen we een frisse douche en dan appt Phillipe.

Of we zin hebben om uit eten te gaan. Door de tour zijn we allemaal dood dus zeggen hem dat wij binnen blijven vanavond. Phillipe antwoord dat hij wel naar ons komt aangezien hij morgen ochtend vertrekt.

Na 20 minuten staat deze Benjamin voor onze neus en hebben we een gezellige avond. Phillipe eet ook meteen maar mee (als dat niet al zijn echte plan was! Hij kan namelijk totaal NIET koken). Na een kopje thee na het eten zeggen wij onze Duitse jonge vriend gedag. Hij gaat ook richting Bolivia dus wie weet zien wij hem daar wel weer ergens voorbij komen. Wij gaan ons bed in. Was een top dag maar lang en heet. Nu volledig uitgeput naar bed.

Zondag, 8 januari:

ZIEK!!
Pffff, vandaag geen beste dag. Vannacht ziek geworden en dat is niet fijn in een hostel in de woestijn. Toch iets te veel gedaan misschien en energie zo laag dat ik vatbaar ben geworden voor een klein (buik) griepje.


Hele dag op bed dus maar. Cindy zorgt voor wat fruit en eten en zet water bij me neer. Zelf gaat ze met Maureen nog even in het stadje kijken en doet de boodschappen voor de avond.
Tegen de avond koken Maureen en Cindy een gezonde maaltijd en eet ik wel mee. Gaat best goed alweer. Niet te laat naar bed maar en hopen dat het morgen voorbij is allemaal.

Maandag, 9 januari:

Nog niet helemaal fit maar wel iets beter wakker geworden dan gister.

We doen vandaag rustig aan. Gaan alleen even in de middag lunchen in het dorpje en hebben in de avond de sunset tour in de maan vallei.

De tour bleek niet alleen maar ‘romantische naar de zonsondergang kijken’ maar ook nog eens heel actief!! Niet heel fijn in mijn nog niet hele lekkere staat maar evengoed toch wel heel erg leuk.

We zijn een zout grot in geweest (klimmen en kruipen) en hebben een wandeling gemaakt over een rots dwars door de woestijn. Erg gaaf en zeker niet willen misen.

De maan vallei is onze laatste stop en is werkelijk waar prachtig!!
Na deze tour gaan wij, terug in het hostel, wat eten maken en onze tas inpakken. Morgen gaan wij de drie daagse tour richting Bolivia doen dus moeten wij er weer vroeg uit.

Tussen 8 en 9 worden wij opgehaald en zijn wij de komende drie dagen onderweg. Even terug naar basic. Geen wifi en (zoals het er naar uit ziet) soms ook even geen warm water of zelf geen douche.
Dit is dus even voor de komende dagen de laatste up-date van onze blog. Dus tot over drie dagen alvast!!!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.