dag 25, 26 & 27

Bariloche - Chili Santiago, 12/30/2016

Dinsdag, 25 december:

Vandaag gaat de wekker al om 6:00 uur!!
Reden is onze excursie. Vandaag gaan wij de Glaciar castano overo trek doen. Hiervoor moeten wij om 09:20 klaar staan voor het Mountain information bureau. Vanaf hier worden we met een bus naar het Nahuel Huapi National Park gereden en begint onze excursie.

Eerst moeten wij nog onze lunch maken, gebakken eieren op stokbroodjes en vullen wij onze waterzak. De pasta die over was van gister eten wij nu als ontbijt (sporters voer, beetje extra power voor straks) en gaan hierna te voet naar het afspreek punt.

Daar aangekomen zien wij dat er al meer andere staan te wachten. Sommige behoorlijk proffesioneel gekleed en met grote tassen. Even krijgen wij het benauwd. Het was toch echt maar 1 dag? Niet met een overnachting?? Gelukkig is alles snel al duidelijk. Er gaan twee groepen vandaag weg. 1 goep die met overnachting een meer daagse trekking doet en wij.

We gaan met en klein busje en onze vrouwelijke gids de weg op.
3 uur doen we er nog over om bij onze eerste stop te komen. The Black glacies, Ventisquero Negro . Een ongewoon natuur verschijning. Er zijn er maar twee in de hele wereld verteld onze gids, deze en een in Ierland.

Na deze stop gaan we weer met het busje door en stoppen we niet veel later bij een klein restaurant en een kiost waar eventueel een lunch gekocht kan worden. Met een korte blik naar binnen zien wij allemaal taarten en als we hier naar vragen krijgen wij te horen dat deze elke dag vers gemaakt worden. Meteen verteld onze gids dat we hier terug komen. Mooi! Dan kunnen wij na afloop een stuk taart halen!!

Nu begint onze hike echt! De komensde 4 uur gaan we wandelen door prachtig mooi bos gebied en lopen we naar boven om uiteindelijk bij de hoogste berg in het gebied - Tronador aan te komen.

De Tronador stijgt 11.411 voet (3.478 meter) boven zeeniveau en vormt een natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili.

Als we hier aankomen is het werkelijk waar geweldig mooi. Deze glacier is uiteindelijk een prachtige waterval en hier gaan we ook lunchen. het uitzicht is meer dan mooi, om stil van te worden!!

Na onze lunch lopen we rustig terug. Eenmaal terug bij de kiosk met de verse taarten zijn we allemaal erg stil geworden en behoorlijk

moe.

Cin en ik kopen hier wel nog een stuk kokos koek en bananen brood met noten. En het blijkt de LEKKERSTE bananen brood te zijn die ik ooit heb gegegeten!!

We moeten niet veel later allemal weer in het busje stappen. Tijd om te terug te gaan. We moeten nog 3 uur rijden! Om 20:00 uur komen we weer in Bariloche aan en bedanken we de gids voor haar fijne uitleg over alles en de leuke dag.

Terug in ons hotel nemen we even een rust moment, daarna een frisse douche en trakteren wij onszelf op een laatste heerlijk Argentijnse STEAK! Na het eten gaan wij snel naar bed. Wat een geweldige dag was het weer!!!

Woensdag, 24 December:

Vandaag verlaten wij het geweldig mooie Briloche. Een plek waar wij alle twee zeker een keer terug willen komen!! Al is het maar om meer

wandelingen te maken. Vandaag gaan wij weer met de bus verder richting naar boven.

Om twee uuer stappen wij in en rijden we richting Santiago, Chili.
Deze busreis zal weer 19,5 uur duren en dat is een minder leuk vooruitzicht. Op zich is het wel te doen alleen blijft het een lange zit.

Na het ontbijt gaan we terug naar onze kamer en pakken wij onze tas weer in. Om 12 uur checken wij uit en zeggen iedereen van het hotel gedag. Gelukkig kan ik nog een achtergebleven lees boek mee krijgen van het hotel, heb ik nog iets te doen in de bus!

Snel halen wij nog wat water en een sapje en dan met openbaar vervoer naar het busstation.
Hier halen wij nog een broodje als lunch en koop ik nog een extra broodje salami voor later. Je weet maar nooit wat je te eten krijgt in die bussen.

Om 2 uur kunnen wij instappen en gaan we niet veel later rijden. Onze bus zit niet vol maar we hebben meerdere stops dus er zullen mensen in en uit stappen. Niet heel erg veel later moeten wij er allemaal uit omdat we de grens over gaan. Hier krijgen wij een stempel en gaan we snel weer door. Dan, niet heel veel later moeten wij er weer uit en moeten alle spullen mee. Dit is de grens van Chili en krijgen wij controle. Zelfgs een drugs hond is van de partij en natuurlijk door dat broodje salami halen ze mijn tas er ook uit.

Geen probleem maar of ik wel even mijn broodje weg wil gooien. Je mag niets Chili mee in nemen. Super jammer maar het is niet anders.

Na deze gehele controle mag iedereen weer de bus in en kunnen we verder. We krijgen als avond eten een zakje zoete koekjes (ik mis mijn broodje salami!!). Hierna gaat het licht uit.


Donderdag, 27 december:


Slapen is nog aardig gelukt maar alle twee worden we wakker met een verrot lichaam. Is toch niet echt lekker, slapen in een bus.

Nu is het nog twee uurtjes en dan zijn we er.
Deze uren gaan heel snel en voor we het door hebben mogen we uitstappen. We zijn in Chili, Santiago!!

Als we onze tassen hebben zoeken we snel een pin automaat en zorgen eerst dat we Chileense peso's op zak hebben. Daarna zoeken we een wc en poetsen we onze tanden en doen hier ene kleine opfrissing. Voel je meteen weer iets meer mens. Nog even een broodje halen en wat eten en dan gaan we met de metro naar ons hostel.

Alles gaat hier vrij makkelijk. Metro is goed te doen en niet duur en alles voelt erg relax en goed in Chili.

Onze laatste halte met de metro is niet ver van ons hostel, Klein stukje lopen en we staan voor de deur. Het is een ruim en erg licht hostel maar klein. We krijgen onze kamer te zien en gaan rustig aan douchen, onze was doen (dat kan je hier gewoon gratis zelf doen) en daarna de hele dag op bed rusten.

Om een uur of 19:00 halen we wat boodschappen (veel groentes en fruit) en maken wij spaghetti. In de keuken maken wij kennis met andere hostel bewoners en delen wij en hun het eten wat we maken. Het is hier erg gezellig.

De avond is ook leuk, veel zitten buiten en een jongen speelt viool. Onze kamergenoten, een Amerikaans meisje en Duitse jongen gaan nog in de straat wat drinken bij een bar. Ik ben kapot dus blijf in het hostel (vroeg naar bed) maar cin gaat wel mee. Uiteindelijk gaan er nog veel meer mee en is het een gezellige groep geworden.


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.