Dag 30, 31 & 32

Santiago - Chili, 01/03/2017

Zondag, 1 januari 2017!!!!

Eerste dag van 2017!!

Vandaag is een dag dat niemand in het hostel de kracht heeft om wat te ondernemen. Wij ook niet.
Vandaag doen we lekker helemaal niks!

Beetje lezen, tekenen en relaxen. Heerlijke dag en een heerlijk begin van een nieuw jaar.

Volgens de Duitse meisjes hier staan de eerste 12 dagen voor elke maand van het komende jaar. Dus dag 1 is januari, dag 2 is februari enz enz. Wat dus eigenlijk betekend dat je de eerste 12 dagen zo goed mogelijk moet gebruiken om leuke dingen te doen zodat je een geweldig jaar voor de boeg hebt!

Wij besluiten deze Duitse wijsheid heel erg letterlijk te nemen en trekken die ochtend dan ook onze gele onderbroek aan!!

De gele onderbroek:

Het verhaal achter de gele onderbroek is als volgt.
Sinds wij hier in Santiago zijn zien wij niets anders dan kraampjes op straat (zoals wij echt een markt kennen werkt het hier net even anders, in elke straat staan wel een paar kraampjes en is er dus in de hele stad wel markt) waar ze dus alleen maar gele onderbroeken verkopen!

Hoe gek is dat. Staat verder niets op, geen print of tekst, alleen een fel gele onderbroek. Later kregen wij te horen in ons hostel dat deze onderbroeken voor geluk staan (geen idee of het waar is) en vanaf dat moment was er geen twijfel meer. Onder het mom,
'je bent niet in Chili geweest als je GEEN gele onderbroek hebt gekocht' zijn wij er een gaan halen.

Goed. Dus dag 1 van januari bepaald de hele verdere maand en moet je dus goed invullen.
stap 1: Gele onderbroek dragen!
Stap 2: niks meer doen.
Stap 3: wel even goed uit eten gaan met als afsluiter een stuk taart!.

Deze maand moet dus niet meer stuk kunnen volgens de Duitsers.
Voor het avond eten gaan we op loop afstand bij het park naar een leuk tentje en bestellen daar chorrrilliana en een fruit sapje.

Chorrilliana is een bord met patat, gebakken ui, een paar soorten vlees en daar bovenop gebakke eieren. Super lekker!! Het is een

gerecht voor 2 tot 3 personen (kan ook voor meer) en je eet samen van het bord. Het lijkt voor ons een beetje op een kapsalon maar dan net een beetje anders. Na het eten lopen we iets verder naar een leuk koffie tentje en bestelen we een kopje thee en koffie met een stuk taart natuurlijk!!!.

Terug in het hostel zijn we alweer zo moe dat we maar gewoon lekker naar bed gaan!

Maandag, 2 januari:

Vandaag is het wel weer een beetje tijd vooor actie. Nadat we gister goed hebben gerust gaan we vandaag (nadat we een buskaart hebben gekocht voor onze volgende stop, San Pedro de Atacama. Busreis weer van, dit keer 24 uur!!!!!) naar Sky Costanera.

Sky Costanera (Torro Costanera) is door zijn 300 meter hoogte de hoogste toren van Zuid-Amerika en staat op nummer 6 in de top 10 van wereld (nummer 1 is centro financiero in Shanghai).

Na het ontbijt gaan we met de metro die kant op. Zodra we er zijn zien we eigenlijk meteen al deze mega hoge toren.

Voor we omhoog gaan lopen we eerst door het MEGA grote winkelcentrum van wel 5 etages hoog. Niet normaal hoeveel winkels je hier kunt vinden. Wij gaan lekker heel Hollands even bij de H&M wat basis kleding stukken scoren. Na toch wel weer de eerste maand in steeds dezelfde kleding stukken te lopen hebben wij zin in wat nieuws (zoveel hebben wij niet bij ons natuurlijk).
We kopeen wat praktische kleding stukken voor lange bus reizen of voor de wat frissere avonden. Eigenlijk mag Je onze aankopen niet echt " shoppen" noemen. Na ons H&M bezoek gaan we wat eten en zijn we al die winkels wel alweer zat. Tijd om naar boven te gaan en om het beloofde 380 graden uitzicht van Santiago te bekijken!

Grapje kost ons nog wel even 14 euro maar aangezien we hier niet snel weer terug komen en alle twee wel eerder in ons leven de Petronas Towers (Maleisie, nummer 2 op de lijst) zijn ingeweest, kunnen dit bijna niet overslaan.

Met een lift sta je binnen enkele secondes op 300 meter hoogte en heb je inderdaad een ontzettend te gek, 380 graden, uitzicht over heel Santiago.

Alles alles gezien hebben en weer beneden staan gaan we terug richting het hostel. Onderweg nemen we alvast wat boodschappen mee, vers stokbrood en spullen om weer een tonijn/eiersalade te maken.

Terug in het hostel zijn er al veel weer weg. De Duitse meisjes zijn weg en Gerardo uit Mexico. Ook zijn er weer nieuwe mensen bijgekomen.

Doordat dit een klein hostel is waar je totaal geen hostel gevoel bij hebt maar een thuis gevoel is het vreemd als er "ineens' nieuwe mensen bij zijn gekomen. Ook missen we de anderen. Toch gaat dat ook wel weer snel weer voorbij. Het is altijd komen en gaan met mensen en daardoor is het steeds makkelijk met gedag zeggen.

BIJNA hadden we nog wel, tot onze GROTE schik, Simon (die iedereen letterlijk wakker houdf door zijn gesnurk) op onze kamer gehad! Hij stapt dus uit het niets onze kamer binnen met zijn koffer en zegt, ik slaap vanavond hier. Als wij hem vragen waarom geeft hij de reden dat hij in onze kamer wilt sporten. Nu val ik bijna van me bed. Wat is dat nou weer voor reden. Gellukkig met heel veel gebabbel weten wij, Cindy, Phillip en ik dit hele gebeuren te voorkomen.

Die avnd eten we brood met salade en zitten de avond nog gezellig in de tuin. Wijntje erbij en met een gezellig groepje wat te kletsen en daarna niet te laat naar bed.


Dinsdag, 3 januari:


We beginnen deze dag met het gedag zeggen van onze Benjamin. Phillip van 19 uit Duistland (een echte clown) gaat vandaag al richting San Pedro en gaat dit liftend doen. Jammer om hem niet meer in het hostel te hebben (altijd lachen met die clown) maar ergens hebben wij het vermoeden dat wij hem vast wel weer in San Pedro gaan tegen komen.

Zelf gaan wij vandaag, na de lunch een beetje door de stad wandelen en kijken of we nog ergens leuke souveniertjes kunnen vinden voor thuis. Plan is ook om het rustig te houden om zo morgen fris die vreselijk lange busreis te starten.

Santiago is een fijne en veilige stad. Er is genoeg te zien en te

beleven. Hier en daar kopen we wat kleinigheidjes en doen we wat boodschappen. Toevallig lopen we langs Santa Lucia Hill . Dat is eigenlijk midden in de stad een groot, bijna kasteel achtig gebouw op een heuvel waar je heerlijk kunt wandelen door mooie tuinen.

Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hostel en doen we zo min mogelijk. Morgen vroeg op voor de bus en dan door naar San Pedro!!


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.