Dag 28 & 29

Chili - Santiago, 01/01/2017

Vrijdag, 30 januari:

Fit wakker geworden (niet zoals iedereen hier, de party gangers waren laat thuis en slapen nog). Even douchen in de zelf gemaakte camping douchecabine, vergeten te vertellen maar dit hostel lijkt een beetje op een scene uit ' Help! Mijn man is klusser!!' ,en dan door naar het ontbijt.

Ontbijt is niet veel. Brood met marmelade of boter. Wat meloen en koffie of thee. Langzaam komen de party gangers ook buiten erbij zitten en krijg ik de verhalen te horen en de filmpjes te zien. Ze zijn gister naar een karaoke bar geweest!!

We hebben inmiddels ook kennis gemaakt hier met Simon.
Simon verdient eigenlijk een heel eigen hoofdtuk aangezien wij niet echt eerder zo een vreemd en vervelend persoon hebben meegemaakt!!

Simon is dus een oudere man van in de 50 uit Zweden. Hij haat zweden en verteld dit ook meerdere keren per dag (of je dat nou wilt horen of niet). Dan is er een laptop van het hostel die hij beschermd met zijn leven! NIEMAND mag erop. Hij doet net of hij enorm belangrijke dingen moet doen maar zit de hele dag op Facebook. Je kan vragen of je erop mag maar dan raak je hem diep in zijn ziel. Heel vervelend. Wij vergelijken hem al met Sméagol (Lord of the rings, 'my Precious'). Ook roken Cindy en ik volgens hem altijd wiet (waarschijnlijk omdat Cindy nogal vaak moet hoesten omdat ze verkouden is). HELEMAAL koekoek is die man, vraag je hem of hij

goed geslapen heeft krijg je als antwoord, ja ik heb 20 jaar in Azie gewoond. Oke.....

Maar goed. Na het ontbijt gaan we samen met Monster (echte naam kunnen we niet uitspreken maar het klinkt als monster), een heel aardig meisje uit Argentinie, Phillip uit Duitsland (onze vrolijke Benjamin van 19) en Fernando (de viool spelende hostel bewoner uit Chili richting Cerro San Cristóbal.

Met de metro gaan we naar deze, op 300 meter hoger gelegen berg waar je het mooiste uitzicht over de stad hebt. Als we hier aankomen kunnen we omhoog lopen (ben je 2 uur mee bezig en dat wil je niet in deze hitte) of pak je een kabel treintje omhoog. Keuze is snel gemaakt, we nemen het treintje. Het is druk vandaag dus moeten we alsnog dik een uur in de rij wachten jammer genoeg.

Als we eenmaal boven zijn is er geen woord gelogen over het uitzicht! Het is geweldig hierboven.
We lopen wat, eten wat en maken de nodige foto's. Dan gaan we rustig aan weer richting beneden en terug naar ons hostel.

We hebben afgesproken om met onze Amerikaanse hostel vriendin op haar laatste avond wat te gaan eten vandaag. Ze heeft een vroege vlucht dus gaan we niet te laat eten.


Op loop afstand van ons hostel eten we wat in een bar. We bestellen een bord patat met vlees en ui en daar bovenop gebakken ei. Super lekker en een heel gbruikelijk gerecht om te delen. Drankje erbij en een gezellige afsluiter voor onze Amerikaanse vriendin.

Na het eten en het afscheid brengen we de avond relax door in het hostel. Fernando speelt op zijn viool en het is gezellig zo onder elkaar. Niet al te laat gaan we naar bed, we zijn behoorlijk moe.

Zaterdag, 31 januari:

Laatste dag van 2016!!!

We beginnen de dag met het halen van boodschappen. Gister is er besloten om met oud & nieuw in het hostel een groot feest te houden. Iedereen maakt wat uit eigen land (wij hebben maar een soort van eiersalade verzonnen, kunnen moeilijk met hutspot aankomen), halen onder elkaar drank en eten gezellig met z'n allen. Daarna op een plein naar groot vuurwerk kijken en feesten.


Voor onze salade hebben we spullen nodig dus die gaan we halen. De middag gebruiken we om alles te maken. Er is vandaag ook een nieuw iemand bijgekomen, Amsterdamse Martijn. Gezellig persoon die meteen enthousiast ook boodschappen gaat doen en mee doet met het multi culti diner voor vanavond.

Tegen de vond is iedereen druk. Buiten worden de tafels gedekt, staat iedereen druk te koken en is het bijna tijd om aan te vallen. Eerst krijgen we nog een live optreden van Fernando op de Viool en een Mexicaan op de gitaar. Ontzettend gaaf!! Daarna is het tijd om te eten.

De jongens uit Venezuela hebben gevulden broden gemaakt, Martijn Bruschetta, wij de eiersalade met tonijn en aardappels erin en de Duitse meisjes het toetje. Een chocolade koekjes cake. Alles is geweldig lekker en overvol gaan we na het eten snel richting het plein. Het is al bijna 12 uur!!!

De weg ernaartoe is al een en al gezelligheid. Allemaal mensen in feest stemming met glitter hoedjes op en gekke brillen (die hoedjes zijn hier een soort van helemaal hip, Cin en ik hebben er ook eerrder vandaag 2 gekocht. Fel roze glitter hoedjes, erger kan gewoon niet).

Het plein is een groot feest!! We

zijn op tijd en om 12 uur barst het los met mooi vuurwerk. Helemaal te gek dit!! Als het vuurwerk klaar is gaat iedereen of naar een bar of thuis verder feesten. Onze groep besluit om ook gewoon in het hostel verder te feesten.

Het is nog een ontzettend gezellige avond en met de wel bekende 'WC truc' piep ik er als eerste tussen uit (komen nog 2 pogingen met water om mij me bed uit te krijgen en natuurlijk heb ik nu de naam Oma) en gaat de rest nog door tot vroeg in de ochtend.

Het was een geslaagd top feest hier in Chili en al is het hostel een bij elkaar geraapt zooitje, zitten we met koekoek Simon opgescheept, een leukere groep mensen hadden wij ons niet kunnen bedenken (naast onze eigen familie en vrienden thuis) om deze avond mee door te brengen.


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.