Dag 11 & 12.

Rio de Janeiro - Sao Paulo., 12/13/2016

Maandag, 12 december:

Bye, bye Rio!

Tijd om weer te vertrekken. Vandaag verlaten we Rio en vliegen we voor drie dagen terug naar Sao Paulo.

We hebben een vlucht laat in de middag dus alle tijd om onze tas weer goed in te pakken en rustig te lunchen. Met een Uber gaan we naar het vliegveld (Uber rit is goedkoper dan de metro en bus). Bij het vliegveld zijn we ruim op tijd en checken we meteen in, kan maar

gedaan zijn. Jammer genoeg blijkt dat onze vlucht een uur vertraging heeft. Om de tijd te doden lezen we wat en schrijven we onze kaartjes voor thuis.

Als we eindelijk aan boord kunnen zijn we verbaast over het mooie vliegtuigje waar we mee vliegen. We vliegen met Azul en hier hebben ze geweldig fijne stoelen, een eigen schermpje en krijgen we tijdens de vlucht een drankje naar keuze, chips, nootjes en een zakje met snoepjes! En dat op een vlucht van niet eens een uur.

Na het landen besluiten we voor het gemak op het vliegveld te eten en bestellen we daarna snel een Uber (geen zin of puf meer om uit te zoeken welke bus of metro we moeten nemen). We zijn benieuwd wat voor hostel we nu weer hebben en vol verwachting rijden we de straat in waar ons nieuwe huis staat.

In het donker lijken alle straten in Sao Paulo op een ghetto en ook de straat waar we stoppen ziet er zo uit. Wij kijken elkaar aan en denken hetzelfde. Waar de piep zijn we nu weer beland! Ons hostel ziet eruit als een donker crack pand en buiten zitten twee figuren op de stoep te roken. Spontaan missen we doolhof hostel Samba Palace!

MAAR... gelukkig is niet alles wat het lijkt! De rokende figuren buiten zijn hartstikke aardig, een Meisje uit Frankrijk en een jongen die goed engels spreekt begroeten ons. Binnen is het super gezellig, ons hostel is eigenlijk een groot huis vol gezellige kleuren, muur beschilderingen en leuke relax ruimtes.

We krijgen bij het inchecken schoon beddengoed en een handdoek! Als we naar onze kamer worden gebracht zien we dat we weer een hele kamer voor onzelf hebben. Wat stiekem echt heel fijn is! Geen rekening houden met anderen, alle ruimte en heel fijn, privacy.

Ook de douche is hier heerlijk! Snel ons nieuwe bed in. We zijn doodop.

Dinsdag, 13 december:

Altijd weer even vreemd, een nieuw bed en een andere locatie. Hierdoor ook iets minder goed geslapen maar goed genoeg om weer fit op te staan.

Na douchen gaan we ontbijten. Ontbijt hier is goed. Er ligt van alles!! En ook hier weer... CAKE!! En wat voor cake, deze smaakt echt super goed. Blijft vreemd maar ach, je moet je toch aanpassen he.

Na het ontbijt maken we kennis met twee mede bewoners. Twee mannen, 1 uit Duitsland en 1 uit Noorwegen. De Duitse jongen werkt hier tijdelijk en spreekt goed engels. Noorwegen is een raar klein mannetje die veel praat en blijkbaar niet goed luisterd (zijn naam was slecht te verstaan dus noemen wij hem Norit). Zo heeft Norit uit Noorwegen het idee dat ik the German girl ben (meisje uit Duitsland) en zit hij mij en Cindy te koppelen om leuke dingen samen te gaan doen. We proberen hem uit te leggen dat wij hier al samen zijn en elkaar al kennen maar dat blijft niet hangen bij Norit.


Ook weten wij nu dat alles wat Norit zegt niet waar is. volgens Norit is er vandaag een heel groot feest in China Town. Ze vieren daar volgens hem vandaag oud en nieuw en is er een parade, gratis eten, vuurwerk en een rode draak!
En zo belanden wij in China Town.

Natuurlijk is daar Geen parade, zeker GEEN gratis eten (ons hoofddoel) en GEEN vuurwerk of rode draak. Evengoed is het best leuk even in China Town rond te lopen en vinden wij er ook nog de hemel!! Een bakkerij vol zoete taartjes e gebakjes die al in het begin an de straat te ruiken zijn. Hier trakteren wij onszelf op een slagroom pudding taartje met aardbeien. Heeft Norit toch nog wat goeds gedaan.

Na China Town lopen we door naar het centrum en nemen we een pauze in een mooie kathedraal waar ze een kerststal hebben zonder... baby Jezus. Best gek.

Niet veel later pakken we de metro terug naar ons hostel, onderweg doen we nog wat boodschappen en koken we die avond een lekkere pasta. Geen Norit meer gezien. Ergens jammer, we waren wel heel benieuwd wat zijn gouden tip voor morgen zou zijn ;-p.


Reactions

Lesley & Cindy in Zuid-Amerika.

2 december 2016 - 3 maart 2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.