Dag 3.

Braziliie - Sao Paulo, 12/04/2016

Zondag.

Sao Paulo - Brazillie:
Opgestaan met stukken meer energie dan gister! Wat slapen al niet voor de mens kan doen. We voelen ons beter en hebben honger. Snel even douchen en ontbijten. Het hostel waar wij zitten heeft ontbijt inclusief dus we kunnen zo door schuiven.

Bij de binnentuin hebben ze op de bar van alles neergezet. Brood, ham en kaas, jam, crackers, melk en fruitsap, koffie en thee en wat vers fruit. Basis ontbijt maar helemaal goed. Na het ontbijt vragen we bij de receptie wat er in de buurt te doen is. We willen het vandaag nog een beetje rustig houden dus moet het op loop afstand zijn. Paulo (die vandaag een STUK rustiger is door een enorme kater en slaap gebrek van het feest van gister) vertelt ons dat we echt naar het financieel centrum van Sao Paulo moeten vandaag, Paulista Avenue. Elke zondag is het er autovrij en kunnen mensen er van alles beleven. We besluiten er heen te gaan.

De wandeling erheen valt mee en is leuk. We lopen door gezellige winkelstraatjes. Op Paulista Avenue zien we hoe enorm druk het is en klinkt er gezellige muziek door de enorm lange straat. Het heeft wat weg van Koninginnedag!! Ontzettend gezellig, allemaal kraampjes en kleine marktjes, foodtrucks en mensen die hun eigen optreden geven. Hier brengen we de dag door. Bij een fruitbar nemen we een vers glas mango sap en bij een foodtruck een vlees spies.

We krijgen meteen door deze dag al een beeld hoe kleurrijk Brazillie is, overal waar je kijkt is kunst te zien. Op de gebouwen, elke muur. Alles is vol kleur en mooi! Op de terug weg stoppen we nog even bij onze supermarkt op een hoek bij ons hostel. Hier halen we veel vers fruit voor de lunch, wat te drinken, klein flesje wijn en als avondeten brood, eieren en een salade. We gaan vanavond zelf koken in het hostel!

Bij het hostel aangekomen leggen we onze spullen op onze kamer. onze Spaanse luidruchtige vriendinnen liggen nog steeds op bed en de lucht is aardig aanwezig. Deze drukke dames zijn trouwens heel aardig. Ze spreken geen Engels maar hebben op een of andere manier uitgevonden hoe ze goedemorgen moeten zeggen (wat er in de Duitse versie uit komt).

De lunch smaakt goed, we komen helemaal bij van alle vitamine. Na het eten wil Cin even slapen. Ik ben ook echt heel moe maar ga in plaats van slapen rusten op bed en wat aan onze blog werken.
Als we beide weer genoeg gerust hebben kleden we ons wat warmer met een lange broek en lange mouwen. Het is hier in de avond nog best fris en ook regent het weer even.

In de binnentuin nemen we een wijntje en gaan we op zoek naar een hostel voor morgen in Rio. Nadat we er een hebben gevonden die er prima uitziet boeken we deze en is het wel weer tijd voor ons avond eten.

We maken een heerlijke uitsmijter met ham en eten deze samen met de gekochte salade. Dat is toch wel heel fijn van een hostel, zelf je eten kunnen maken. Tijdens het eten krijgen we van een mede hostel ganger nog een stuk vlees en kippenpoortjes van de bbq. Dat kan ook allemaal hier, ze hebben een bbq staan die je gewoon mag

gebruiken. Waarschijnlijk kregen ze niet alles op dus hebben wij weer geluk !! Smaakt ook echt heel goed, het vlees en de kip.
Niet veel later als we het eten hebben laten zakken voelen we weer hoe enorm moe we zijn en maken we ons klaar om naar bed te gaan.

Vanavond geen feest in het hostel dus een stuk rustiger met slapen. Onze laatste avond in Okupe Hostel en morgen op naar Rio!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.