Dag 23 & 24

Bariloche - Argentinie, 12/26/2016

Zondag, 25 december:

Merry XMAS !!

Vandaag is het eerste kerstdag. Bij ons gaat de wekker al om 07:00 uur. We moeten er wel vroeg uit omdat wij vandaag een grote hike op de planning hebben staan.

Wij gaan wandelen en dat doen wij in het berggebied van Patagonie, in het Nahuel Huapi National Park!! Gister bij het boeken van onze excursie voor a.s dinsdag hebben wij alle informatie al gekregen waar we kunnen wandelen en welke route voor ons goed te doen is. Ook hebben wij ons daar al geregistreerd voor vandaag (dat is verplicht hier voor eigen veiligheid). Volgens ons mountain information bureau kunnen wij in het park prima zelf een hike doen en is het niet gevaarlijk.

Met kerst is hier in Bariloche alles dicht dus is het een perfecte dag om de natuur in te gaan. Zo staan wij dus op tijd staan bij de bus in onze wandel outfit, bepakt met genoeg water en een lunch pakket in onze rugzak maar lopen daar al tegen een mindere verrassing. De bussen blijken in staking en rijden vandaag weinig tot niet. Bij de halte raken wij aan de praat met een stelletje uit Colombia die de zelfde kant als ons op moeten en besluiten een taxi te delen.

Bij het Nahuel National Park aangekomen splitten we het vaste afgesproken bedrag van de taxi en zeggen we het stel gedag. Het park ziet er nu al mooi uit. Eigenlijk zijn het meer bergen dan bossen.Wij gaan vandaag de Refugio Lopez route doen. Dat ik een one day trek van totaal 12 km. Niveau easy tot mideum. Prima wandeltocht lijkt ons. Volgens de omschrijving van deze trek begin je met een lichte, korte klim. Wij doen er niet lang over om erachter te komen dat wanneer ze in Argentinie zeggen dat iets mee valt je er dus eigenlijk vanuit kunt gaan dat het gewoon zwaar is!!

De lichte korte klim blijkt niet licht en niet kort, de hele hike is een KLIM! We klimmen letterlijk naar boven de berg op waarvan we beneden nog grapjes maakte (laten we die berg op klimmen). Gelukkig kunnen wij zelf het tempo bepalen en zorgen we dat we genoeg pauze en rust momenten inlassen. Hierdoor is de klim goed te doen en genieten wij van elk moment.

Hoe hoger wij komen hoe mooier het uitzicht. Je kijkt uit over het grote meer met daarom heen allemaal bergen. Het is hier fantastisch mooi!!!! Bijna kunnen we niet stoppen met maken van foto´s, genieten van het uitzicht en krijgen wij hier super veel energie van. Als we bij de Refugio (letterlijke vertaling: schuilplaats) zijn aangekomen, een houten huisje wat is omgebouwd tot een koffie huisje, jammer genoeg vandaag dicht, houden we een lunch pauze van een uur. Hier is het uitzicht adembenemend.

Na onze pauze gaan we door. Het is vanaf hier een stuk vlakker en dat is fijn. Na een paar kilometer zien we, midden in het bos een graf. Wie er nou precies ligt weten en wat het verhaal is weten wij niet. ook kunnen we er op internet niks over terug vinden maar ergens in een folder zagen wij al staan dat er op onze route een soldaten graf zou zijn. Dat moet dit graf zijn. Beetje vreemde plek en ergens een klein beetje eng.

Als het al wat aan de late kant begint te raken besluiten we terug te gaan. We moeten nog zeker twee uur afdalen voor we weer bij de ingang zijn en dit moet je zeker niet in het donker doen. Nu zijn we nog ruim op tijd dus draaien we om. Het afdalen is even zwaar als het klimmen maar gaat wel sneller. Nu komen we ook meer mensen tegen dan eerder op de dag en na twee uur staan we weer bij de ingang van het park.

De bus die wij nodig hebben blijkt weer te rijden maar komt om de 2 uur. We gaan alvast lopen en, zoals hier gebruikenlijk, houden wij onze hand wel op als bus 10 langs rijdt. Na 3 kilometer lopen zien we

eindelijk de bus, hand omhoog en we kunnen instappen.

terug in de bewoonde wereld hebben we een overstap en komen we na een half uur weer in Barlioche aan. Het officiële plan voor vanavond was om zelf pasta te koken (alle spullen gister al gehaald ervoor) maar nu we zo moe zijn en enorme honger hebben gaan we heerlijk lekker fout naar de MC Donald!! Hier hebben wij een geweldig kerstdiner. Na een hele dag in de buitenlucht is een vette hap toch het lekkerst. De pasta maken we morgen wel klaar.

Na dit ¨culinaire hoogstandje¨ lopen we terug naar ons hotel en daar nemen we eerst een heerlijke frisse douche en hebben eigenlijk dan moeite om onze ogen open te houden. Drinken nog wel op de kamer een rood wijntje en dan is het tijd om het licht uit te doen.

Maandag, 26 december:

2de kerstdag.

Vandaag is het officieel PYJAMA KERSTDAG.
Spierpijn en te moe om na te denken hebben wij vandaag besloten om helemaal niks te doen.

We gaan ontbijten in onze pyjama en daarna meteen terug naar de kamer. Hier is het alleen maar lui op bed liggen, lezen en tv kijken.
Wel boeken we een hostel (ja, we gaan weer voor een hostel jammer genoeg. Hotes zijn te duur om nu nog dik 2 maanden te boeken) voor onze volgende stop. A.s. woensdag verlaten wij Bariloche weer en gaan we met de bus (weer een rit van 19,5 uur) naar Santiago, Chili.
Hier zitten wij ook met oud & nieuw dus dat gaat nog spannend worden. Volgens internet is er zat te beleven op bepaalde pleinen (vuurwerk en veel gezelligheid) maar dat is nog maar afwachten. Het hostel is in ieder geval geboekt!

De enige reden dat wij vandaag heel even naar buiten gaan is om brood te kopen voor morgen. Morgen is de berg excursie en daar moeten wij zelf een lunch voor mee nemen (of kun je daar kopen). Gaan we gewoon lekker zelf klaar maken maar dan moeten we heel even wat boodschappen halen.

Zodra dit is gehaald, snel terug naar het hotel. We lunchen op onze kamer (broodjes) en in de avond maken we de pasta klaar. Beetje op tijd naar bed, morgen om 08:20 moeten wij aanwezig zijn bij het informatie punt waar wij geboekt hebben. Vanaf daar gaan we met hun vervoer naar de bergen en begint onze wandeling. Wij zijn reuze benieuwd!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.