Dag 19 & 20.

Argentinie - Buenos Aires, 12/21/2016

Dinsdag, 20 december:

La Boca.

Vandaag is onze laatste "vrije" dag in Buenos Aires. Echt heel fit zijn we alle twee niet meer. Cindy is wakker geworden met een stevige verkoudheid en ik ben al twee dagen energie loos (even een kleine terugval). Wij zijn het er over eens dat het ook komt door dit hostel. Sinds wij hier zijn koken we niet (keuken doet niks het) dus naast fruit wat we kopen krijgen we weinig juiste vitamines binnen en in het hostel kunnen we nergen bij komen. Op de kamer is het altijd druk en de bedden zijn zo smal en laag (sleeping in THE cave is al de grap wanneer iemand het onderste bed heeft) dat je hier niet echt een boekje kan lezen of kan zitten.

Maar goed dat we morgen vertrekken naar het prachtige Bariloche!! En een hotel hebben daar!!!!!!

Na het ontbijt gaan we ook weer terug naar bed en doe de hele ochtend en begin middag niks. Pas rond 15:00 uur besluiten we dan toch naar La Boca te gaan.

La Boca is een wijk in Buenos Aires met vele Europese invloeden. De wijk bestaat uit veschillende gekleurde huisjes, tangoclubs en bruist het er van de gezelligheid. Eigenlijk wel iets wat je gezien moet hebben dus gaan we die kant op.

Dit keer met de bus, metro komt daar niet dus kan het niet anders.

Ondereg naar de bus vloog er nog een vogel tegen mijn hoofd, bijna "dood ervaring". Maak je ook niet elke dag mee. Levend en wel bij de bus aangekomen en dan kan de rit van, schik niet, 2 UUR beginnen!!

Meet de bus gaan hier een drama. Het stukje wat we afleggen zou met de metro misschien 15 min duren maar de bus doet er dus 2 uur over. Het verkeer staat hier eigenlijk alleen maar stil en is het hier al vanaf 3 uur file.

Als we uiteindelijk zijn aangekomen en bij La Boca uitstappen zien we al meteen hoe fantastisch leuk het hier is! De kleuren spatten van de huisje en de muziek komt je tegemoet. In de kleine straatjes bruist het van de gezelligheid en kleine winkeltjes. Ook zien we een leuke markt. Hier beginnen we met wandelen. Je waant je hier in een oud western dorp gemixt met het gekleurde van de caraiben.

Echt groot is het helemaal niet maar doordat elk huisje er weer anders uit ziet kijk je hier je ogen uit. Inmiddels hebben we ook echt honger gekregen (dat doet twee uur in de bus zitten met je) en bestellen we een broodje worst en broodje hamburger bij een van de eetkraampjes. Smaakt ons meer dan goed, broodjes zijn echt heel erg lekker en we komen even helemaal bij.

Het plan was eigenlijk om vanavond Buenos Aires af te

sluiten met een ECHTE steak (ipv die eerdere dunne schoenzool) maar door deze, erg late lunch en het niet helemaal fit voelen slaan we dat plan maar over.

Als we de straatjes allemaal gehad hebben en de winkeltjes hebben bekeken nemen we nog een laatste drankje voor we de bus terug pakken. Het is ook al bijna sluitingstijd hier, na 19:00 uur gaat alles dicht en raden ze het af hier te blijven. Na die tijd is het niet helemaal veilig meer in deze wijk.

Bij een gzellige tea-room bestellen wij een aarbeiendrankje (met alcohol natuurlijk) en een stukje cheesecake!! Het is echt een ontzettend leuk tentje. Je voelt je hier een beetje al Alice in Wonderland. Naassst ons zit een oudere man te tekenen. Hij maakt een hele mooie tekening van een Tango dansend stel.


Als het bijna 19:00 uur is gaan we binnen afrekenen. Hier zie ik in een kist vol schilderijen en tekeningen de tekening van de man die naast ons zat. Nieuwsgierig vraag ik wat deze tekeningen kosten. Meteen roept het meisje iets naar buiten en dan komst de kunstenaar zelf naar ons toe.

Guillermo Alio

Guillermo is een oudere man die samen met zijn vrouw, de Tango heeft gedanst over de hele wereld. Hij is een kunstenaar. Zijn kunst bestaan vooral uit Tango dansen met verf op zijn schoenzolen. Hij laat ons een boek zien vol knipsels van kranten uit de hele wereld. Heel bijzonder. Er zitten foto's bij en ik zie hoe deze kunstenaar dansend de meest bijzondere schilderijen heeft gemaakt. Zijn tekeningen zijn ook stuk voor stuk prachtig . Hier moet ik wat kopen!

Zijn tekeningen zijn te groot en gaan het niet overleven in mijn backpack. Dit is wel echt heel jammer maar als alternatief koop ik een tekening ter grote van een kaart. Cindy koopt er ook een en ij vragen of hij deze voor ons wilt signeren. Nog even op de foto met deze bijzondere man en dan verlaten wij La Boca.

Buss terug is ook weer bijna 2 uur (verkeer is iets minder druk nu). Als we in ons hostel zijn

gaan we uitgeput in onze "cave" liggen, vallen bijna in slaap. We twifelen of we onze pyjama aan gaan doen en echt naar bed gan is pas 21:00 uur) of dat we onze fles wijn op moeten maken en dan nar bed.

We bessluiten nog 1 glaasje voor het slapen gaan te drinken en vragen Joy, onze kamergenoot uit Colombia ook mee. Beneden gaan we in de tuin zitten en drinken hier de wijn. Niet heel veel later komen de jongens uit Engeland bij ons zitten en spelen we een kaart spelletje. Onverwachts hele leuke avond nog in dit hostel. Leuke afsluiter. Niet te laat gaan we naar boven. Tijd om nu echt te gaan slapen.


Woensdag, 21 december:

Vandaag vertrekken wij vanuit Buenos Aires richting Barriloch.

Bariloche (officiële naam San Carlos de Bariloche) is een stad in de provincie Río Negro in Argentinië. De stad ligt in het hart van het Nationale Nahuel Huapipark en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer..

Kunnen niet wachten om naar deze plek af te reizen. Hiervoor moeten we dus wel eerst 22 uur in de bus gaan zitten! Vliegen naar Bariloche is lastig en dan betaal je ook wel meteen de hoofdprijs! Bus is de goedkoopste manier op liften na maar daar gaan we niet aan beginnen. Onze bus vetrekt vandaag 17:00 uur.

Onze dag zal bestaan uit: inpakken, uitchecken en boodschappen doen (snacks voor in de bus). En dan de bus in!

Volgende blog zal dus pas over paar dagen zijn en vanuit Bariloche!

Reactions

Lesley & Cindy in Zuid-Amerika.

2 december 2016 - 3 maart 2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.