Dag 21 & 22

Bariloche - Argentinie, 12/23/2016

Donderdag, 22 december:

Vroeg wakker geworden en tot onze verbazing toch nog wel aardig wat geslapen. Het was wel zo koud dat het soms echt niet meer leuk was en heel ons lichaam doet pijn door de vreemde houding waar we in hebben gelegen. Maar wat wil je, het blijft een bus.

De bus (wij zitten boven) is behoorlijk groot en ruim. Onze stoelen zijn prima en kunnen nog behoorlijk lang uit. In het gangpad hangen een paar tv schermen en beneden is een wc. We kregen gisteravond na vertrek nog een kleine avond snack, aardappel- ei taartje, chips en

een koekje en vandaag een vreemde snack wat eigenlijk een cakje gezond was. Letterlijk dus een cakje met een plakje ham, ei, sla en tomaat. Geen aanrader!

De films die ze draaien zijn nog behoorlijk nieuw op 2 na die ook nog een spaans gesproken zijn, maar goed. Het is niet heel veel anders dan een vliegtuig eigenlijk.

De rest van de dag zitten we op de weg en hebben we ergens nog even een stopje om onze benen te strekken. Hier halen we ook meteen lekker een kopje koffie en thee met een vers broodje.

De laatste uren zijn nog best lang maar we hebben mooi uitzicht! We rijden intussen al door flink berg gebied.
Begin de avond rijden we Bariloche in en stappen we eindelijk uit!! Vanaf het bus station is het even uitzoeken hoe we in het centrum moeten komen en de enige optie is... de bus!! Pfff, net 22 uur in zo een ding gezeten maar het is niet anders.

Met het openbaar vervoer worden we het centrum in gereden. Van te voren laat ik al aan de bus chauffeur (niet de meest vriendelijke knaap) ons adres zien waar we moeten uit stappen en vraag of hij dit kan omroepen. Geen probleem krijgen we te horen.
Als wij zelf zien dat we langs ons hotel zijn gereden en ik snel naar voren loop om te vragen hoe dit zit, krijg ik een boos antwoord in het spaans. Hij is dus vergeten om het om te roepen en het is niet zijn probleem. Behoorlijk over de kook slik ik wat woorden in en stappen wij de eerst volgend halte uit.

Helemaal kapot zijn we en nu moeten we dus ook nog een 2,5 km terug lopen (laatste geld opgemaakt aan bus kaartjes) met onze backpacks op onze rug. Wat een ellende is dit. Als we bij ons hotel aankomen is het gelukkig een Engels sprekende dame die ons incheckt en meteen verteld dat er in deze straat een bank zit en heel veel restaurantjes (extreem zin in echt voedsel nu).

Als we op onze kamer komen zijn we weer helemaal gelukkig!! Even geen druk hostel en geen wc/douche die we moeten delen!! Lekkere bedden en ruimte!!! Heel fijn. We ploffen op onze bedden en kunnen even niet meer bewegen. Na een frisse douche en weer schone kleding aan, gaan we op zoek naar een goed restaurant.

Niet heel ver van ons hotel vinden we een leuk tentje waar je veel soorten steak kunt eten. Ook zien we al een klein beetje van Bariloche en hoe mooi het hier is.

Gelukkig zitten we nu goed betreft het eten van een steak. Hier krijgen we geen dun lapje schoenzool maar een ECHTE steak. En deze smaakt meer dan goed!! Heerlijk flesje rode wijn erbij en we zijn weer helemaal gelukkig. Eten was echt top!! Na het eten gaan we weer terug naar het hotel en duiken we meteen ons bed in.


Vrijdag, 23 december:

1ste echte dag in Bariloche.


Heerlijk geslapen!! Af en toe een hotel doet wonderen.
Ontbijt hier is ook goed. Ligt genoeg, veel keus!

Vandaag willen we er eigenlijk een rust dag houden omdat we gister best vermoeid zijn aangekomen en eerst willen opladen. Daarom gaan we na het ontbijt terug naar de kamer en rusten we nog wat.

Pas wat later in de middag gaan we kijken of we ergens kunnen lunchen en wandelen we wat door het centrum. Het is hier echt heel mooi!! Tussen de bergen aan een heel groot meer met allemaal houten huisjes en kleine lieve winkeltjes en parkjes. Wel is het hier kouder. We moeten wel echt een lange broek aan en soms een jasje.


Bariloche staat ook wel bekend als een stadje van chocola. Het stikt hier van de chocolade fabriekjes en zelfs een chocolade museum!! Ook zie je enorm veel winkeltjes met chocola en een winkel die bijna op een supermarkt lijkt maar ook hier alleen met chocola. Het is een heel lief plekje waar we zitten en er is genoeg te doen.

Wel is alles wat je wilt doen duur!! Genoeg excursies maar met een aardige prijs. We brengen de dag verder door in het stadje en doen nog wat boodschappen (ons hotel heeft een keuken voor de gasten dus kunnen we zelf koken), vinden ook nog een bioscoop met engels gesproken films!! ook misschien nog leuk om een avondje te doen.

Na de lunch, wandeling en de boodschappen gaan we terug naar het hotel en houden het rustig. Blijven de avond lekker binnen en zorgen ervoor dat we morgen en de rest van onze dagen hier weer top fit zijn.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.