Dag 13

Sao Paulo - Brazillie, 12/14/2016

Woensdag, 14 december:

The Free Food tour!!

Vandaag gaan we mee met een Free Food tour door de stad van Sao Paulo. Geen idee wat we daar van moeten verwachten en helemaal gratis zal het wel niet zijn maar het lijkt ons leuk om kennis te maken met de traditionele Brazilaanse keuken.

De tour start om 13:30 uur dus de ochtend kunnen we rustig aan doen. Met de metro gaan, begin die middag naar het centrum. Hier is bij het museum de ontmoetingsplaats. Iets te laat (5 min) komen we aan en zien we al snel dat de tour nog niet is begonnen en kunnen we gelukkig zo aansluiten. De groep waarmee we op pad gaan bestaat uit een klein clubje. De gids, Alma uit Mexico en wij twee.

Na een kleine kennismaking krijgen we een plattegrond van de stad met onze stops erop. Ook krijgen we een fruit sapje wat, volgens de gids, alleen in Brazillie te krijgen. Smaakt goed.

We gaan lopend de stad door en stoppen bij verschillende eet tentjes. Hier krijgen we een uitleg wat voor gerecht we gaan proeven en verteld de gids hoe de naam en het gerecht is ontstaan. Erg leuk!

Bij de 1ste stop eten we een peer vormig hapje. Het blijkt een soort aardappelkroket te zijn met kip erin. 2de stop hebben we een vreemd soort pannekoekje met ham en kaas. 3de stop is een ijsje met banaan en de laatste stop rijst met bonen en een caipirinha!!


Een caipirinha is een geweldig lekker drankje gemaakt van limoen, suiker en een braziliaanse vodka genaamd cachaca (puur niet te drinken!! Hebben we ook mogen proeven in de tour). Nu is de tour ten einde en geven we de gids wat geld. Dat was natuurlijk het niet helemaal gratis deel, ze vragen altijd om een donatie aan het eind. Niet heel erg in dit geval, de tour was leuk en we zitten prop vol van al het eten!

Met Alma uit Mexico hebben we een leuke klik en we besluiten de rest van de dag met zn drieen verder door te brengen.

Beco do Batman.

Door de verhalen over geweldige graffiti kunst in een klein steegje in de wijk Villa Magdalena, besluiten we hiernaar toe te gaan. Het is behoorlijk zoeken, maar met heel veel lopen komen we er. Het is een klein steegje vol kleurrijke graffiti kunstwerken. Zit veel moois tussen en we maken de nodige fotos.

Als we het steegje volledig hebben bekeken vinden wij het tijd om een cafe op te zoeken en hier een caipirinha te bestellen. Alma is erg leuk en we hebben veel lol met deze nieuwe (tijdelijke) vriendin uit Mexico. Alma is hier met haar vriend (die overdag moet werken) en blijft alleen in Brazillie. We zien haar na vanavond dus niet meer.

Na ons drankje nemen we afscheid en gaan we onze eigen kant weer op. Terug naar ons hostel. Daar aangekomen warmen we wat pasta van gister op en boeken we na het eten een nieuw hostel voor morgen. Morgen vliegen we naar Argentinie, Buenos Aires!!

We vinden een mooi hostel in het centrum en als deze is geboekt is het tijd om naar bed te gaan. Morgen nemen we afscheid van onz eerste deel van deze reis. Dan laten wij Brazillie achter ons.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.