Dag 4.

Sao Paulo - Rio de Janeiro, 12/05/2016

Maandag.

Alle twee goed geslapen. Na een douche, door voor een laatste ontbijt in Okupe Hostel, niet in Sao Paulo aangezien we hier na ons Rio bezoek nog terug komen.

We hebben van onze boodschappen van gister nog een mango, brood, eitjes en wat salade over. We besluiten de mango bij ons ontbijt op te snijden en de rest voor de lunch te bewaren. We vliegen vandaag door naar Rio de Janeiro waardoor we op tijd bij het vliegveld moeten zijn en dus liever in ons hostel lunchen.

Onze vlucht vertrekt pas begin de avond maar omdat de spits in Sao Paulo al om 3 uur begint (denk je dat Nederland erg is) besluiten we wel voor die tijd al met een Uber taxi die kant op te gaan. Evengoed hebben we nog alle tijd om de dag rustig te starten.

Na het ontbijt pakken we onze tas in en maken allesvertrek klaar, maken we de laatste fotos en brengen we onze tijd verder door in de binnentuin. Om 12.00 uur maken we onze lunch klaar. Eitje op brood en wat salade erbij. Nog even de afwas en dan is het tijd om uit te checken.

Nadat we alles hebben ingeleverd (deurpasje en lakens) zeggen we Paulo gedag (onze nieuwe vriend) en staat de Uber klaar om ons naar het vliegveld, Guarulhos International, te brengen.

De rit erheen gaat goed maar het verkeer hier is een hel!! Niet te geloven hoe ze hier rijden. Al met al zijn we binnen een uur bij het vliegveld en worden we afgezet bij terminal 2, check in C.

We zijn veel te vroeg maar kunnen gelukkig wel al in checken. Zijn we van onze grote backpacks af en kunnen we aan de koffie. Het is nu wachten geblazen. Om de tijd te doden kijken we een filmpje op de ipad. De tijd gat snel en we kunnen aan boord.

Rio de Janeiro
De vlucht zelf stelt echt niks voor, amper een uur hangen we in de lucht. We zijn in Rio voor we het door hebben. Na het halen van onze backpacks van de baggage belt, en een broodje to go van de Subway, is het eerste wat we doen het regelen van een Uber die ons naar ons hostel kan brengen. Dit gaat niet meteen goed (stonden op een andere plek dan waar meneer de Uber taxi man stond) maar uiteindelijk zitten we in de auto en worden we naar ons hostel gereden.

Niet al te ver zitten we van het vliegveld dus we zijn aardig snel op de plek van slaap bestemming. Samba Palace is ons huis aankomende

week. Aan de buitenkant zie je niet dat er een Hostel aanwezig is in deze straat maar als we de buitenduur open doen zien we al snel een receptie en leven.

Na de betalingen krijgen we de sleutel en een rondleiding (wat absoluut nodig is in dit vreemde doolhof. Het lijken wel twee of drie gebouwen die met trapjes en gangetjes aan elkaar verbonden zijn).
En dan komt het mooiste. Wij hebben een 6 persoonskamer (ipv de geboekte 8 persoons) helemaal voor ons..... ZELF!!!!! Wow, wat een luxe. Hier worden we nu wel even heel erg blij van.

We hebben keus in welk bed we willen slapen en rekening houden of stil doen is er nu niet meer bij. Heel lekker dit. Als we onze bedden hebben opgemaakt gaan we de douche opzoeken. Wauw, deze is ook echt heel groot en schoon en mooi. Ook weer warm water, toppie!

Na het douchen gaan we nog even beneden ons Subway broodje opeten (ons avond eten) en niet veel later daarna naar bed. Ik ben al weg voor ik mijn kussen voel en Cindy brengt nog wat tijd door op haar ipad. Weer een leuke dag gehad, morgen Rio ontdekken!

Reactions

Lesley & Cindy in Zuid-Amerika.

2 december 2016 - 3 maart 2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.