Dag 9 & 10.

Rio de Janeiro, 12/11/2016

Zaterdag, 10 december.

Ons dag tempo ligt een stuk lager dan in het begin van de week. We proberen naast veel te zien ook veel te rusten en te relaxen. Het eerdere tempo lag even iets te hoog en begon ons lichamelijk op te breken.

We worden alsnog vroeg wakker maar brengen de ochtenden heel relax door (elke ochtend is het zondag bij ons). Bij het ontbijt blijven we lang na tafelen en hebben we lange gesprekken (staan we zelf ook van te kijken HOE veeeel wij kunnen kletsen!). Na ontbijt douchen en meestal tot de lunch doen we wat voor ons zelf. We lezen wat, kijken een filmpje of gaan even het internet op.

Na de lunch (die we zelf maken in ons hostel, vaak veel vers fruit en een broodje.) gaan we erop uit.
Vandaag gaan we naar Santa Teresa om daar de prachtige gekleurde trappen, genaamd Escadaria Selaron, te bewonderen. Deze trappen, gemaakt door de Chileense kunstenaar Jorge Selaron, zijn bedekt door verschillende gekleurde tegeltjes. Ook is het op

zaterdag in Santa Teresa the place to be door de verschillende marktjes en veel live muziek op straat wat het extra leuk maakt hier vandaag heen te gaan.

Omdat het nog best vroeg is en de gezelligheid pas vanavond daar van straks gaat combineren we vandaag ook een bezoekje aan het voetbalstadion Estadio Jornalista Mario Fikho (ook wel Het Maracana genoemd) voor voetbal gek Cindy. We nemen de metro en zien al snel het stadion als we weer buiten komen. Dit voetbalstadion is een van de grootste ter wereld en voor de voetbal fans onders ons (Cindy) natuurlijk wel even de moeite om te bekijken. Als we erheen lopen ziet het er al aardig verlaten en... dicht uit! Hmmm, blijk je er dus helemaal niet in te kunnen als er geen wedstrijd is.

We pakken de metro verder naar Santa Teresa. Hier aangekomen is het en stukje lopen en al snel zien we een smal straatje vol felle kleuren en veel mensen. We zijn er! Het kleine straatje wat omhoog loopt is super gezellig!! De trap is geweldig en je kijkt er je ogen uit. Wat een kunstwerk. Alles is mooi en alles is kleur. De hele weg omhoog zitten er naast de strap kunstenaars en kleine winkeltjes.

Als we boven zijn en verschillende fotos hebben gemaakt gaan we weer naar beneden en zoeken we een cafe om wat te drinken. We

bestellen hier een ananas sapje en bekijken al het publiek wat er langs ons loopt en genieten van de live muziek die door het straatje klinkt. Een en al gezelligheid hier. We redden het niet tot het echte feest los barst hier, dan moeten we nog zeker drie tot vier uur wachten (nu pas 19:00 uur). We zijn echt te moe, het is hier elke dag behoorlijk warm en lopen ongemerkt behoorlijke afstanden waardoor je snel door je energie bent, en we moeten ook nog een stuk terug met de metro. We besluiten terug te gaan naar het hostel en zelf weer te koken (we hebben nog tijd zat om een avondje te feesten).

Onderweg naar het hostel halen we nog even wat boodschappen voor een avondmaal en gaan die avond niet meer weg. Was weer echt een top dag, Rio is oprecht een kleurrijke feest stad!!


Zondag, 11 december:

Vandaag is onze laatste dag in Rio, morgen vliegen we weer terug naar Sao Paulo. We houden het vandaag rustig en hebben op het programma staan, een bezoek aan de hippie markt bij Copacabana.

Pas in de middag gaan we die kant op met de metro. Ook vandaag is het weer heel erg warm. De markt bestaat uit veel kraampjes met alleen maar zelf gemaakte spullen. Echt een hippie markt. Alles kan je hier vinden. Kleding, kunst, schoenen, sieraden... en ga maar door. Erg leuk en een gezellige sfeer. Als we de hele markt gezien hebben (Cindy heeft een toffe tas gescoord en ik een enkelbandje met kraaltjes) wandelen we nog wat over Ipanema en Copacabana beach en eten we een hele vieze hotdog met chips erop (1 keer en nooit meer verhaal).

Hier is het op zondag ook reuze gezellig en autovrij! Veel muziek en drukte. Wat je hier trouwens ook veel ziet en echt tof is zijn winkels met een gezellige bar en dj erin! Je gaat dus eigenlijk feesten in een van deze winkels waar je zelfs een simpele avondmaaltijd kunt krijgen. Echt te gek concept! Deze winkeltjes zelf hebben vaak ook hele aparte kledingstukken (van alles maar 1 stuk en de ontwerper loopt nog rond ook), te gekke tassen en kunstwerken.

In de avond gaan we terug naar ons hostel, eten we wat en boeken we alvast ons nieuwe hostel online, voor morgen in Sao Paulo.
Rio je was fantastisch!!!!


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.