Dag 5.

Rio de Janeiro, 12/06/2016

Dinsdag, de toerist uithang-dag!!

Goed wakker geworden en na een heerlijke douche zijn we erg benieuwd naar het ontbijt in dit hostel. We maken al grappen dat er misschien wel een lopend buffet aanwezig is met gebakken broodjes en ei (nog geen week bezig en nu al missen we de luxe extraatjes). Maar tot onze verbazing zien we beneden iets wat aardig in de richting komt!!

Een grote tafel met brood (normaal brood maar hier is wel, in Okupe hostel niet dus, een werkende broodrooster aanwezig), scrambled eggs, koffie of warme chocolademelk en..... chocolade CAKE!! Snap niet zo goed de combi maar wij vrouwen klagen niet. Top ontbijt dus.

Vandaag hebben wij op de planning een bezoek aan Christo Redentor, ook wel bekend als Christus de Verlosser. Het grote Jezus beeld met een hoogte van 38 meter op de Cotcovado berg in Rio. Ons hostel ligt op loopafstand dus na het ontbijt gaan wij op pad.

Na een kleine 15 minuten staan we aan de voet van de berg en boeken we een taxibusje om ons naar boven te brengen (en weer naar beneden). Je kan ook een kabel tram nemen maar hiervan is de wachttijd erg lang en de prijs is niet zo heel verschillend. Deze taxi bus is prima. We hebben nog een stopje bij een helicopter dek om wat fotos te maken en gaan daarna door omhoog.

Onze taxi bus zet ons af bij de entree waar wij een kaartje moeten kopen (ongerekend kost dat ons 7,50). Het is gelukkig niet heel erg

druk maar drukker dan wij hadden verwacht. Blijft natuurlijk een toeristische attractie ( 1 van de 7 wereld wonderen). Met onze ticket worden we nog een stuk naar boven gereden en daar zijn we dan. Nog een paar trappen te gaan en dan staan we oog in oog met Christo.

Het uitzicht is prachtig en het beeld indrukwekkend. We maken veel fotos en lopen wat rond. Als we alles gezien hebben is het weer tijd om naar beneden te gaan. Inmiddels is het al wat later op de dag en besluiten we op de terugweg naar ons hostel, een stop te maken bij een eettentje. Hier eten en drinken we wat en de volgende stop is de supermakt.

Hier halen we vers fruit, wat lekkers en ons avond eten (verse groenten, kipfile en aardappels).Terug in ons hostel rusten we wat en koken we die avond zelf. Niet heel laat in de avond duiken we, volledig afgemat, ons bed in.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.