Dag 14 & 15.

Sao Paulo - Buenos Aires, 12/16/2016

Donderdag, 15 december:

Op naar Argentinie!!

Vandaag verlaten we Brazillie en ruilen we deze in voor Argentinie! We hebben er zin in. Weten ook niet wat we moeten verwachten.

We hebben een late middag vlucht vandaag dus hebben de hele ochtend om rustig aan te doen. Zelfde liedje als elke vlucht dag eigenlijk. Spullen pakken, relaxen en na de lunch bestellen we een uber.

Met de uber zijn we snel op het vliegveld. Bij het inchecken horen we al meteen dat onze vlucht vertraging heeft. Weer niet blij mee, gaat een beetje standaard worden bij ons lijkt het wel.

Na lang wachten mogen we eindelijk aan boord en vliegen we naar

onze nieuwe bestemming. De vlucht zelf is prima. Een kleine drie uur hangen we in de lucht en kijken we een film om de tijd te doden. We krijgen op deze vlucht ook nog een warme avondmaaltijd en drinken een wijntje erbij. Vanuit het vliegtuigraampje zien we Argentinie al liggen en door alle lampjes ziet het er prachtig uit!

Na het landen gaat alles aardig snel en staan we zo weer buiten. Omdat het behoorlijk laat is en wij totaal niet weten waar we heen moeten bestellen we dan toch ook nu maar weer een uber. Om nu nog helemaal uit te zoeken hoe openbaar vervoer hier werkt zien we niet zitten.

Met de uber worden we naar ons hostel gereden. Ons nieuwe huis heet Art gallery & Beer garden. De naam alleen al is tof en als we er eindelijk zijn is ook het hostel een geweldig mooi tof pand.

Alles is groot hier, wit en veel hout. Allemaal mooie ornamenten en zelfs glas in lood raampjes. Hier worden wij blij van! Beetje jammer is dat het al middernacht is en idereen op onze kamer al slaapt. Heel stil moeten wij dus onze tassen door spitten, op zoek naar onze pyjama. Snel nog even douchen en slapen. Volledig energieloos ploffen we in onze mini stapelbedjes.


Vrijdag, 16 december:

Jaaaaaa, wij zijn in Buenos Aires!!! Hoe gaaf is dit! We hebben top geslapen. Even vreemd nog staan kijken dat er ook mannen op onze kamer liggen maar na onze boeking te hebben gecheckt klopt dat wel. Hier hebben ze alleen maar gemengde kamers, geen vrouwen kamers. Op zich geen probleem maar we waren het even vergeten.

Op onze kamer liggen twee belgen, Ben en Bo. ook twee backpackers en een meisje uit Colombia genaamd Joy. Joy is echt heel leuk en is in Argentinie voor haar studie. Ook ligt er nog een andere jongen op onze kamer maar die is aardig op zichzelf, aardig maar praat niet zo veeel nog.

Na het douchen zijn we heel benieuwd naar het ontbijt hier. Beneden zien we verse broodjes, koffie en thee en....jam. Prima maar even schakelen weer. Tot nu toe twee soorten beleg gehad en zelfs eitje en cake. Nu dus alleen brood met jam. Gelukkig blijkt het brood hier geweldig lekker te zijn en is het totaal geen straf om dit met jam te eten. We eten ons ontbijt in de mooie binnentuin.

Na het eten gaan we kijken waar we onze was kunnen brengen. Blijkt in de zelfde straat te zitten en kost ons 4,- euro. Ook weer gedaan, kunnen we vanavond al ophalen. We gaan kijken waar we onze kaartjes voor thuis kunnen posten en hebben ons laten vertellen dat we hiervoor naar het postkantoor moeten.

Na wat zoeken vinden we het postkantoor. Hier moeten we echt nog een nummertje trekken en staan we in de rij te wachten. Als we aan de beurt zijn krijgen wij de schrik van ons leven! Per kaart kost het ons bijna 4 euro!!!!!!!!

Ik had er 10 maar ik verstuur er maar 5, rib uit me lijf maar goed. Doe ik dus hierna ook niet meer (sorry mensen thuis!! Was de bedoeling in elk land even een kaartje te sturen).

Na dit trauma moment gaan we kijken wat er allemaal te doen is hier. We zijn nog behoorlijk moe van onze korte nacht en van gister het vliegen dus we houden het rustig.

De dag brengen we door met wat wandelen langs het beroemde

kerkhof (die jammer genoeg dicht is dus hiervoor moeten we een keertje terug. Evita Peron ligt hier o.a. en het is het grootste kerkhof ter wereld), beetje langs wat marktkraampjes, zien we een stelletje de tango dansen op straat en drinken een drankje tijdens Happy Hour.

We vinden een take out waar we zelf een bakje eten kunnen vullen met nasi en vlees en gaan dan met de metro terug naar ons hostel. Hier eten we in de tuin ons eten en gaan nieet veel later slapen.

1ste indruk van Argentinie is erg leuk. Alles is hier ruim, schoon en hangt er een ontspannen sfeer!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.