Dag 7 & 8

Rio de Janeiro, 12/09/2016

Donderdag;

Kort blogje vandaag. De reden? Wij hebben vandaag weinig tot niks gedaan!
Op een kort bezoekje aan de supermarkt hier om de hoek en een stopje bij soort van Braziliaanse Action zijn we heel lui in ons hostel gebleven. Wel zelf gekookt, dat dan weer wel.
Af en toe is een dagje niks doen is tussendoor even nodig. Het leven als backpackers is best zwaar ;-p


Vrijdag:

Na ons luilak dagje van gister is het vandaag weer tijd voor wat actie! Vandaag gaan we de Suikerbroodberg op. Met een 1400 meter lange kabelbaan ga je deze berg, in de buurt Urca, 396 meter de hoogte in. Ook dit is een behoorlijke toeristische trekpleister maar goed, we zijn er nu toch (kunnen we die berg net zo goed even meepakken).

Dat is dus het plan vandaag!
Na het ontbijt gaan we op pad. Dit keer met de bus. De bus hier werkt prima. Na een klein half uur moeten we eruit en lopen we naar de ingang van de kabelbaan. Hier kopen we een kaartje en kunnen we naar boven. We maken in totaal 2 stops omhoog. De eerste stop is op 220 meter op de Urca rots. Boven zitten wat kleine shops en een eet tentje. Ook kan je er een wandeling maken in een klein jungle parkje. Wij hadden niet verwacht dat er nog zoveel te doen was hier boven. Erg leuk allemaal.

2de stop is op de top.. Hier zitten we dus op 395 meter hoogte, op de

top van Pao de Acucar oftewel De Suikerbroodberg. We lopen nu letterlijk met ons hoofd in de wolken. Het is daardoor wat frisser hierboven maar dat is voor ons even helemaal GEEN probleem. Heerlijk even deze Hollandse temperatuur! Het is vandaag ook erg bewolkt en omdat we nu op wolk hoogte zitten zien we dus letterlijk niets van het uitzicht. Nou ja, dan maar even de tijd nemen om af te koelen. Ook hier boven zitten wat shops en meer eet tentjes dan bij onze 1ste stop. Het is gezellig hier en nog an alles te doen. Ook weer een parkje om te wandelen en een grote muur met stiften waar je wat op kan schrijven. Doen wij natuurlijk ook!

Na een tijdje vinden we het wel tijd om weer naar beneden te gaan. Beneden is het meteen weer benauwd en klef. Ook is het al bijna lunchtijd dus besluiten we de bus terug naar ons hostel te pakken voor een eigen lunch. Klein stopje nog bij de supermarkt en onderweg nog wat anzichtkaartjes voor thuis kopen.

We eten een broodje met vlees en verse meloen. Het plan is om de rest van de middag te rusten en in het hostel te blijven. Vanavond dan nog even in ons eigen straatje naar een cafe te gaan (zitten er twee hier die er super gezellig uit zien). Maar het rusten bevalt ons iets te goed! Na het avondten liggen we nog steeds op de bank (in ons hostel staat een grote hoekbank bij de t.v waar vandaag

niemand op zit en wij deze dus helemaal voor eigen gebruik hebben) en kijken wee een filmpje op de tablet. Totaal geen zin meer om uit te gaan blijven we in ook vanavond gewoon weer lekker in ons hostel.


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.