Dag 1 & 2.

Nederland - Brazillie, 12/03/2016


Nederland - Brazillie.

Amsterdam – Schiphol:
Nadat we zijn uitgezwaaid door de familie van Cindy (na een gezellig bakje koffie) lopen we richting de douane. Hier verloopt alles snel en goed.

Na alle nodige controles hebben we nog tijd genoeg en maken we een stop bij een kiosk op de B pier voor een broodje en wat water.
Hierna is het wachten bij onze gate tot we het vliegtuig van Lufthansa (vlucht LH 0999) mogen instappen voor het eerste deel van onze reis. We vliegen eerst om 19:45 uur een klein uurtje naar Frankfurt om daar de overstap te maken naar Sao Paulo, Brazilië.
Deze vlucht verloopt snel, voor we het door hebben staan we op Duitse bodem en mogen we alweer het vliegtuig uit. Het vliegveld van Frankfurt is nog aardig groot. Zo moeten we, na alle nieuwe controles, met een metro naar onze gate. Hier aangekomen kunnen we al meteen beginnen met het boarden en ook hier verloopt alles snel en goed.

Frankfurt:
Deze vlucht (vlucht LH 0506), ook met Lufthansa heeft een iets langere vliegtijd, ongeveer 11 uur zullen we in de lucht hangen.
Eenmaal in het vliegtuig krijgen we nog een late avondmaaltijd (kalkoen met Duitse noedels kies ik en Cindy gaat voor de pasta met tomatensaus). Eten is prima te doen en na het kijken van nog een filmpje op de schermpjes voor ons vallen we in slaap.


Als we wakker worden is het al bijna tijd om te landen, een kleine 3 uur hebben we nog te gaan. Hierin krijgen we nog een ontbijtje (Roerei met tomaat en spinazie, brood en yoghurt) en zien we buiten door ons raampje al snel een stukje van Brazilië.
Het is inmiddels ook alweer zaterdag, 3 december. Om 7 uur in de ochtend, lokale tijd (3 uur vroeger dan Nederlandsen tijd) staan we weer op de grond. Onze eerste echte stop van de komende 3 maanden, het vliegveld van Sao Paulo.

Brazillie - Sao Paulo:
Alles gaat snel, onze bagage (2 stuks backpacks) komen al snel via de bagage band voorbij en we zijn nu klaar om ons verder te verplaatsten. Op het vliegveld vragen we nog even snel welke bus we moeten hebben richting ons hostel, Okupe Hostel. Het eerste stuk moet met een bus, daarna verder met de metro en dan nog een

stukje lopen. Moet te doen zijn (denken wij).

Op zich kunnen we alles prima vinden en gaat het ook goed maar door de vlucht zijn we vermoeid en hoe langer alles duurt hoe vermoeider we zijn. De tas voelt 10x zwaarder aan bij elke stap, onze voeten doen pijn en we voelen ons vies (hele nacht in het vliegtuig gezeten/geslapen doet geen goed). Toch weten we ons hostel te vinden en zijn meer dan blij als we om 10:00 uur de deur inlopen.

Okupe Hostel:
Bij de receptie zit Paulo, een aardige maar ENORM drukke jongen. Zo druk dat we er even niet zo veel van kunnen hebben maar evengoed proberen vriendelijk over te komen. Paulo verteld ons dat we pas om 14:00 uur de kamer in kunnen. Dat is even minder. Na wat onderhandelen hebben we wel geregeld dat we kunnen douchen. Dat is al een hele fijne gedachten!

Voor een frisse douche gaan we na een rondleiding van de drukke Paulo in de binnentuin van het hostel eerst even een lekker koud biertje brinken! We kiezen een Braziliaans biertje genaamd Brahma.

Het hostel heeft uitstekende Wifi wat toch wel heel fijn is om thuis meteen even te laten weten dat we veilig zijn aangekomen. Na ons drankje duiken we een douche ruimte in en genieten hier van een heerlijke douche met zelfs warm water!

Inmiddels is het ook al 14:00 uur en krijgen we een pasje om in de gedeelde dames kamer te komen. Het is een hostel dus delen we een kamer met 6 andere dames, jammer genoeg allemaal alleen Spaans sprekend.

4 stapelbedden staan er in de kamer. Cindy heeft een bed boven en ik beneden. De kamer is heel basis maar prima. Onder de bedden zit een aparte ruimten waar je de bagage in kunt opbergen en op slot kunt doen.

Nadat we alle spullen hebben opgeborgen merken we dat we eigenlijk echt heel erg moe zijn. Het is nog te vroeg voor avond eten dus besluiten we een uurtje te gaan slapen. We slapen uiteindelijk wel wat maar onze kamer genoten, de Spaanse dames, zijn zo luidruchtig dat het bijna onmogelijk is om hierbij in slaap te vallen. Ook is er vandaag een feest in ons Hostel (heeft Paulo ons verteld). Om 15:00 uur start de party en kwamen er mensen buiten de hostel gasten vanavond hierheen. Het zou dus heel druk worden. Zijn wij niet zo heel blij mee maar is weinig aan te doen.

Na onze kleine power nap gaan we eropuit om wat te eten. Bij de receptie krijgen we een kaartje van de buurt en vertellen ze ons waar de restaurantjes zitten. Het feest is al in volle gang en inmiddels i het ook gaan regenen, het is een gekkenhuis in ons Hostel! We vinden redelijk snel een straatje vol eet gelegenheden en kiezen hier voor een leuk uitziend tentje, onze 1ste dag doen we nog even luxe. Heerlijk rustig is het hier. We zijn nog steeds niet helemaal fit maar het eten wat we hier krijgen doet een hoop goed! Heerlijke Braziliaanse ovenschotels met pompoen puree en een kaas laag. Ik met draadjesvlees en Cindy met garnalen. Heerlijke maaltijd. Na het eten gaan we terug naar ons hostel, tijd om te gaan slapen.

Bij ons hostel komen we drukke Paulo tegen en vraagt hij of we nog even 1 drankje komen doen. We besluiten dat te doen om zo ook een beetje tijd te rekken om niet al te vroeg te gaan slapen. Het feest is aardig aan de gang maar iedereen hier i lokaal en spreekt niet of amper Engels. Te moe om ons best te doen ons verstaanbaar te maken drinken e snel ons drankje op en glippen we er tussen uit. Op onze kamer zitten nog steeds de Spaanse dames en de geur op de kamer is niet echt geweldig. Op dat moment missen we alle twee heel even thuis. Ons schone huisje (waarom was backapacken okal weer leuk??).

Na tandenpoetsen is het eindelijk bedtijd, zo moe dat niks ons meer kan schelen (zelfs het thee kransje van onze kamer genoten niet). Met en paar oordoppen in me oren val ik als een blok in slaap. Ook Cindy is binnen enkele minuten vertrokken naar dromenland.
Op naar morgen!!

Reactions

Lesley & Cindy in Zuid-Amerika.

2 december 2016 - 3 maart 2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.