Dag 18

Argentinië - Buenos Aires, 12/19/2016

Maandag, 19 december:

My biggest fear in life - to be fogotten.

- Eva Peron.

Eva Maria Duarte de Perón (Evita)
was de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Perón en de machtigste vrouw van Argentinië. Op het moment van haar overlijden was ze waarschijnlijk de machtigste vrouw ter wereld.

Nou, dat is niet mis. Deze power vrouw willen wij wel ontmoeten! Daarvoor moeten wij wel naar Le Recoleta, een begraafplaats midden in Buenos Aires. Het plan van vandaag dus.

We starten de ochtend eerst met ontbijt. Worden we niet meer volijk van! Aangezien backpacken niet alleen maar geweldig kan zijn ga ik nu even wat min punten eruit gooien (hebben we die ook maar gehad).

Punt 1: ontbijt is met de dag slechter hier! Wat begon met heerlijk vers brood is inmiddels oud en droog ( na 4 dagen best vervelend aan het worden). Geen broodrooster en soms ook geen boter. Alleen jam en dan natuurlijk alleen Citroen jam! Ook is er maar 1 mes in dit hele hostel die altijd kwijt is. Alles doe je dus met een lepel. En de keuken waar niks werkt zit op de 3de verdiepingen (wat heel hoog is hier, loop je niet voor je lol op neer).

Punt 2: Wi-Fi is aangepast met het gevolg dat er bijna nergens bereik is. Alleen in een hoek van de beneden verdieping zit je goed, de rest is slecht.

Punt 3: ECHT lekker zitten kan eigenlijk nergens hier. Krukjes die te glad zijn met gevolg dat het net een menselijk dominospel aan het worden is beneden. Je kan er op wachten tot er weer iemand onderuit glijd (wat soms dan wel weer grappig is maar waardoor je niet meer ontspannen zit).

En nog genoeg andere dingen maar goed, moeten niet TE negatief doen nou. We zijn het er wel over eens dat dit hostel, hoe mooi het er ook uitzien, de slechtste tot nu toe is en we blij zijn als we weer door kunnen.

Maar vandaag gaan wij naar Evita!
Met de metro gaan we richting de begraafplaats. Hier halen we eerst

bij een take out (lopend buffet) een bakje eten als lunch die we eerst in een parkje opeten. Hierna lopen we Le Recoleta op.

Le Recoleta is een prachtige begraafplaats zien we meteen. Eigenlijk een dorpje met kleine huisjes en steegjes. De huisjes zijn familie graven en de een is mooier dan de ander. Klinkt gek maar het is heel ontspannen om hier te zijn. Na wat wandelen en zoeken vinden we het graf van Evita. Eva ligt in het Duarte familiegraf.
Het graf zelf is heel simpel vergeleken met andere graven maar het is wel mooi.

We zijn onder de indruk van de begraafplaats en maken veel foto's. Als we alle gezien hebben besluiten we door te gaan naar het bus station voor informatie over de prijzen voor onze volgende stop. twijfelen nog altijd of we naar Ushuaia gaan. Daar aangekomen maken we een keus, hakken we de knoop door.

Nest stop is Bariloche. Ushuaia laten we schieten, gaat te duur worden met de terug reis erbij omdat deze niet op de route ligt (te veel om). Maar Bariloche is ook echt prachtig. Ook wel bekend als het Zwitserland van Zuid-Amerika. Zeker de moeite waard dus. Bus

kaartjes zijn gekocht, woensdag vertrekken wij. De bus rit is in totaal 22 uur dus dat gaat nog wat worden maar het blijft de goedkoopste manier van verplaatsen en we hebben de tijd
(binnenlandse vluchten zijn hier belachelijk duur).

Rest van de avond doen we niks meer. Boeken nog wel een verblijf voor Bariloche (een hotel dit keer, was 1 euro duurder dan een hostel. Keus snel gemaakt,!!) en dan op tijd naar bed.


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.