Dag 16 & 17.

Argentinie - Buenos Aires, 12/18/2016

Zaterdag, 17 december.

Party time in Bunos Aires!


Zaterdag, bloedheet en wij.... wij doen helemaal niks! Vandaag hebben we eigenlijk ook nergens zin in en doen we niks anders dan lezen en een beetje hangen in de binnen tuin van ons hostel.

Voor de avond hebben we een flesje wijn, illegaal het hostel binnen gesmokkeld (je mag hier geen eigen drank mee nemen, alleen kopen in het hostel zelf wat wij natuurlijk niet doen aangezien de wijn hier spot goedkoop is in de supermarkt!) en hebben het prima zo naar onze zin.

Onze kamergenoten, Bo en Ben uit Belgie en An-Katrien uit Duitsland vragen later of wij mee op stap gaan. Op loop afstand zit een leuke bar waar iedereen blijkbaar heen gaat. Onze eerste reactie is nee,

we zijn moe. Niet heel veel later zijn we het erover eens dat we ons nu wel echt als twee bejaarden gedragen, dit is de laatste zaterdag in Buenos Aires en wij zijn nog helemaal NIET op stap zijn geweest sinds we de reis zijn begonnen! Dat is niet goed!

We drinken onze wijn op, vertellen onze "roomies" dat wij toch wel mee gaan en springen onder de douche. Niet heel veel later gaan we naar de bar. Hier is het gezellig druk.

Al snel maakt onze groep kennis met een familie uit Australie. Een moeder met haar twee dochters en haar zoon. Een super leuk gezin waar we de hele verdere avond mee praten en doorbrengen.

Cindy en ik zijn de eerste die om half 4 afhaken. Tijd om naar bed te gaan. Bo, Ben en An-Katrien gaan nog een paar uurtjes door. Was een gezellige avond en wij hebben hele leuke roomies.
Hebben we toch nog een feestje meegemaakt in Argentinie.

Zondag, 18 december.

Misschien wat weinig geslapen maar we worden fit wakker (scheelt natuurlijk enorm dat wij gister, op onze eigen fles wijn na, niet veel hebben gedronken in de bar).

Lekker meteen een frisse douche en beneden ontbijten. Het weer blijkt vandaag echt veel minder te zijn. De lucht is grijs en niet heel veel later breekt het los. Het begint te regenen! Het lijkt nu net Nederland. Ondanks de regen besluiten we toch de gok te wagen om de beroemde zondagse antiek markt hier te bezoeken.

Volgens de verhalen is dit the place to be en absoluut de moeite om te bezoeken. Regen of niet, wij echte Hollanders trotseren dit smerige weer en gaan op pad! Op naar San Telmo!!

Met de metro komen we in San Telmo, de oudste en meest traditioneelste wijk van Buenos Aires waar dus elke zondag een te gekke markt tee vinden is. Hoe dapper wij ook het weer proberen te negeren, langzaam beginnen wij het echt koud te krijgen. het blijft ook maar regenen en de markt ziet er zo een heel stuk minder charmant uit.

Alle kraampjes zitten verstopt achter plastic zeiltjes om zo hun spullen te beschermen tegen de regen. Hierdoor is het lastig om te zien wat er allemaal voor leuks te koop is. Naast dit plastic probleem hebben wij ook nog eens weinig cash op zak en blijkt de bank hier onze Europese passen niet te accepteren. We moeten het dus doen met het beetje geld wat we nog hebben.

We vinden hier zat leuks en gelukkig redden we het met ons geld! Als we echt door en door koud zijn en honger krijgen gaan we ergens naar binnen om te lunchen.

We vinden een tentje wat er goed uit ziet en we besluiten hier een steak te bestellen. Dat moet je dan ook maar gedaan hebben als je in het land van DE steaks bent. Vol spanning wachten we op onze

bestelling en als we onze borden zien zijn we een beetje teleurgesteld.

Is dit nou DE steak die je alleen in Argentinie kan eten?? Dit dunne lapje vlees??? Teleurgesteld of niet, we kunnen nu wel een paard dus accepteren het maar. los dat het een dun lapje vlees is smaakt het ook nog eens achterlijk zout!! Niet normaal. Dit kan nooit een ECHTE Argentijnse steak zijn.

Als we later een beetje rond kijken valt ons op dat dit ook helemaal niet een Argentijns restaurant is maar een Peruaans restaurant!!!! Typisch wat voor ons natuurlijk. Verklaart meteen het hele steak verhaal. Gelukkig is de koffie en thee hier wel top en we zitten warm en droog. Op de "steak" na dus wel heel gezellig geluncht.

Na ons tweede kopje koffie en thee gaan we weer de markt op. Het is

nu droog en alles is al meteen anders. We wandelen nog wat door de straatjes tot we alles wel gehad hebben. Tijd om terug naar ons hostel te gaan voor een warme douche en droge kleding.

Nog even wat water inslaan (kan hier uit de kraan drinken maar er zit een enorme chloor smaak aan. Liever kopen wij dus flessen water) en weer een illegaal flesje wijn voor vanavond.

In ons hostel pakken we een warme douche en kleden we ons om. De avond brengen we verder door met het uitzoeken wat onze volgende stop gaan worden. Het plan is nu om ergens deze week Argentinie te verlaten (echt heel veel is hier niet te doen en wat we willen zien kan prima in de komende 2, 3 dagen) maar we weten nog niet welke kant we op gaan. Mooie avond dus om dit uit te zoeken met een goed, goedkoop glas wijn!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.