Hoofdstuk 9 - Vakantieweekje

03/28/2017

Afgelopen was mijn vakantieweek en ik moet zeggen dat ik die samen met Catherine uiterst goed besteed heb. Voor degenen die mij op facebook hebben, die hebben de foto’s al gezien. Voor de rest zal ik een paar highlights van de 125 foto’s toevoegen ;).

Het oorspronkelijke idee was om maandag de zipline te doen in Lake Eland. Lake Eland is een game reserve (wildpark) hier in de buurt, maar het is een relatief kleine. In Lake Eland is ook een zipline: een kabelbaan van 14 lijnen die bij elkaar 4,5 km zijn. En er is ook een extreme. Omdat het maandag niet zulk best weer was (bewolkt, en hé je wil natuurlijk wel zon op de foto’s), zijn we dinsdag gegaan. Het was echt een gave ervaring. Eerst hebben we de gewone zipline gedaan. Omdat je uiteraard van boven naar beneden gaat, werden we beneden opgehaald met een auto. Via de extreme zipline gingen we naar boven. Tijdens die rit hebben we besloten om ook de extreme zipline te doen. Rete-eng, maar echt megagaaf ook. Die gaat in 30 seconden van boven naar beneden, met een snelheid van 160 km/h! In het wildpark hebben we ook nog een paar dieren gespot tijdens het rijden naar de zipline en zijn we ook nog naar de suspension bridge geweest. Naar mijn mening was deze wiebelige suspension bridge nog enger dan de extreme zipline haha.

Dinsdagmiddag gingen we op weg naar Underberg, met de auto. Daar gingen we naar onze B&B, waar we in een rondavel (rond huisje) sliepen. Het huisje was echt supergezellig en de mensen van de B&B waren heel aardig. Op woensdag gingen we de Sani Pass Tour doen, die vanuit Underberg vertrekt. Dit is een tour die de Drakensberg op gaat (wat niet één berg is, maar een gebied meer) en zelfs een stukje in Lesotho gaat. Ook ga je lunchen in de hoogste pub van Afrika. Je wordt gereden, dus je kan lekker van alles passief genieten :). De tour was echt heel mooi, we gingen vet hoog. Underberg is op ongeveer 1500 meter hoogte en die pub op 2874 meter boven zeeniveau. Toen we in Lesotho waren, hebben we ook een mini-dorpje bezocht (eerder ‘vijftien huizen’), waar ze elke dag toeristen krijgen van de Sani Pass en andere tours. Het voelde wel een beetje maf om daar foto’s te gaan maken terwijl dat hun dagelijkse leven is, maar het was wel cool om het te zien. De Lesotho-people hebben echt het klassieke Afrikaanse herder-uiterlijk met een deken om zich heen en een stok. Na de lunch in de pub gingen we weer terug naar beneden.

Donderdagochtend vervolgden we onze reis naar Ladysmith, naar Nambiti game reserve (wildpark), waar we tot aan zondagochtend bleven. In het wildpark zijn tien lodges waar je kunt overnachten. Ik geloof dat die een soort van privé gerund worden. Wij sliepen in Elephant Rock lodge. Het verblijf alleen al was spectaculair. Er was een gezamenlijk deel met een lounge en voor het eten. En iedereen had zijn eigen chalet waarin je sliep en je badkamer was. Echt, alles was zo intens luxe. We hadden zelf een bad (heb ik goed gebruik van gemaakt) en naast de gewone douche was er ook een outdoor-douche :O. Natuurlijk kwamen we hier ook voor de dieren en die hebben we ook echt gezien. We hadden in totaal zes game drives (game drive = ritje van 3 uur in het wildpark). Alle dieren die ik heb gezien op een rijtje: black backed jackel, blesbok, buffalo, cheeta, common reedbuck, eland (antilope), giraffe, guineafowl (een vogel), hippo, leeuw, nyala, olifant, red hartebeest, rhino, secretary bird, warthog (zwijntje), wildebeest (gnoe), zebra en nog een aantal vogels waarvan ik de naam alweer vergeten ben. We hebben dus vier van de Big Five gezien, alleen de leopard laat zich zelden zien, dus ook niet toen wij er waren.

Verder: de foto’s spreken voor zich. Het was supergaaf!

Tot de volgende!

Reactions

Lisanne in Zuid-Afrika

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.