Zon, zee en strand!

Krabi district, Thailand, 02/01/2017

Donderdag (26'01'17) was ik aangekomen in Krabi, nadat de regenbui was afgelopen ben ik een rondje gaan lopen door het stadje. Het stadje zelf is niet zo groot en bijzonder. Het is veel minder toeristisch, dat is wel echt heel leuk. Bij de gratis (ja ik ben en blijf een Nederlander) bbq in de avond had ik 3 meiden ontmoet, 2 daarvan komen uit Nederland en het andere meisje uit de US. Na de bbq zijn we om de hoek nog een cocktail gaan drinken voor 100 bath (€ 2,65, jongens NL is zo duur!!!).

Vrijdag (27'0'1'17) ging onze wekker om 8 uur, volgens mij is dat het vroegste wat ik hier ben opgestaan, maar er komen nog wel vroegere ochtenden aan ben ik bang. Na het ontbijt zijn we (Sanne, Lisanne, Stephanie en ik) naar railey beach geweest, dat is een strand vlakbij Krabi waarvoor je wel eerst nog in een boot moet, een long tail boat wel te verstaan. Het strand zelf was echt super mooi! Het strand was omringd door rotsen, het water was zó helder blauw en het strand bijna wit. Ja, echt een sprookje. De weg naar het strand toe was door een open grot. Daar liepen allemaal aapjes rond, met blikjes cola in hun handen. Ik had gedacht dat ik aapjes leuk zou vinden maar Sanne heeft zich rot gelachen over hoe angstig ik was voor die beesten. Ten eerste ben ik bang dat ik straks langs het ziekenhuis moet voor een rabiës vaccinatie en ten tweede hebben die apen dat blikje cola niet zelf gekocht. Er was midden op dat strand trouwens een grot met allemaal piemels, in verschillende groten en van verschillend materiaal. Het schijnt een eerbetoon te zijn aan de vruchtbaarheid van Shiva, dat is een goddelijke persoonlijkheid in het hindoeïsme. De groot heet trouwens 'Phra Nang'. In de avond hebben we nog een rondje gelopen over de night market in Krabi en een voet massage genomen, kost toch allemaal geen drol hier.

Zaterdag (28'01'17) zijn Sanne, Lisanne en ik met de boot vanaf Krabi naar Koh Phi Phi gegaan. Dit schijnt echt een feest eiland te zijn, en ja, ik heb er een heel mooi feestje gehad! Toen we aan het begin van de middag op dit eiland aankwamen schrokken we haast van de hitte. Na een (best wel westerse) lunch zijn we ons hostel gaan opzoeken. Lisanne sliep ergens anders trouwens, dat was telkens best een klim om haar te bezoeken haha. We hebben dan ook de hele middag bij haar zwembad gelegen. Tegen de avond hebben we ons klaargemaakt en zijn we een hapje gaan eten, samen met een Nieuw Zeelands meisje die bij ons in het hostel sliep.

Zondag (29'01'17), dit was zo'n mega toffe dag!! Rond een uur of 1 (yes, uitgeslapen!) begon de dag met gratis shots. We gingen met een partyboot, waar we onbeperkt mochten drinken en eten kregen, de mooiste plekjes rond het eiland bekijken. We begonnen bij de monkey beach en we kregen bananen die we de aapjes konden geven. Deze aapjes waren een stuk minder eng dan vrijdag. Ze bleven op een afstandje en pakte heel voorzichtig de banaan uit je hand, best cute! Daarna vaarde we naar Maya Beach, het mooiste stukje strand rondom Phi Phi. De film 'The Beach' is daar opgenomen waar Leonardo DiCaprio in heeft gespeeld. Eerlijk gezegd heb ik die film nog nooit gezien maar nu voel ik lichte druk. Het is daar helemaal niet zo heel erg toeristisch trouwens en nog helderder water en nog wittere standen. Het is zo gek want je went zo snel aan al die mooie uitzichten en stranden, klinkt verwend hé? Hierna zijn we gaan snorkelen. Ik had dat dus echt nog nooit gedaan in mijn leven maar je hoeft maar naar beneden te kijken en je ziet duizenden gekleurde vissen en koraal. Je hoeft er niet eens diep voor onderwater. De onderwater wereld is oprecht echt prachtig, erg rustgevend ook. Ik heb nog mini kwallen gezien, nou toen was het snel klaar en wilde ik het water uit. Als afsluiter gingen we naar een grot waar we in konden zwemmen. Midden in die grot gaf het water zo ongeveer licht, zo helder was het, zoveel mooie vissen en koraal gezien. Er was een stukje waar je nog over kon, het was daar erg ondiep maar om de 3 seconden kwam er een golf en precies op dat moment moest je dat stukje over anders zou je jezelf open halen aan de scherpe rotsen, dan kwam je aan de andere kant van de grot uit. Iedereen is daar over heen geweest, behalve deze kleine angsthaas natuurlijk. Met de aardige hoeveelheid mixdrankjes achter m'n kiezen was ik er niet zeker van of ik zonder een open gehaalde buik over dit stukje kwam. Verstandig hé?! Hier hebben we de zonsondergang gekeken en ik kan je zeggen dat dit de mooiste zonsondergang is in m'n leven. We lagen in de zee, met duizenden vissen onder ons, met

een drankje in onze hand te kijken hoe de zon verdween in het water. Wauw, ik voelde mij echt intens gelukkig op dat moment. Na deze zonsondergang hadden we nog een afterparty en het lijkt me verstandig dat ik hiermee deze dag beëindig.

Maandag (30'01'17), toen we eenmaal bekomen waren van onze megakater (ik denk niet dat dat moment ooit is geweest op die dag maar oké) zijn we gaan zwemmen in het zwembad bij Lisanne. Daarna zijn we naar hét vieuwpoint gewandeld van Koh Phi Phi en jezus, dit was echt een klim joh. Het was een prachtig uitzicht! Phi Phi is een mini eiland eigenlijk wat tussen 2 stranden in ligt. Op het eiland zelf komt trouwens ook geen verkeer. Wat wel grappig is, is dat er boten aankomen met de vracht van de supermarkten en restaurants. Die armen Thaise mannen hebben dan als baan met een kruiwagen vol vracht, die vracht rond te brengen door de super smalle straatjes van Phi Phi. Ik hoop dat ze veel fooi krijgen. Maargoed, het uitzicht van het vieuwpoint was dus echt heel mooi! Je zag zo goed dat het eiland tussen 2 stranden lag. Hier hebben Lisanne en ik de zonsondergang bekeken. Jammer was alleen dat het super druk was. Een Chinese man voor ons was het aan Skypen (???) zodat ze thuis ook van het mooie uitzicht konden meegenieten. Erg storend. Nadat we een hapje hebben gegeten, hebben we even

een wandeling over het strand gemaakt want er zijn elke avond vuurshows. We waren alle 3 zo moe dat we vroeg in bed lagen.

Dinsdag (31'01'17), de dag was aangebroken dat we alle 3 weer onze eigen kant op gingen. Ik hoop dat ik dit snel leer want leuk is anders. Je trekt in zo'n korte tijd intens veel met elkaar op, dus je hebt al heel snel een hechte band en dan moet je mensen weer loslaten. Nou goed, ik had de boot naar Koh Lanta gepakt. Ik had mezelf niet zo goed ingelezen want ik dacht dat net zo'n klein eiland zou zijn als Koh Phi Phi maar het was mega groot toen ik aankwam. Na 1,5 uur in een taxi te hebben gezeten (het zou maar 5 minuten duren maar niemand kon mijn hostel vinden, de band van de auto was lek én er was een ongeluk gebeurd), was ik eindelijk op de plaats van bestemming. Nadat ik padthai had gehaald (misde het nu al), heb ik met heel het hostel ongeveer het spel 'Weervolven' gespeeld, in het Engels wel is waar.

Woensdag (01'0'2'17), nadat om 7 uur de moskee hier begon te brullen, pal langs m'n oor, was ik wel zo'n beetje wakker. Erg jammer, maar ik heb geen stekkers eruit getrokken hoor guys. Toch nog even in slaap gevallen en na het ontbijt ben ik de omgeving gaan verkennen. Het is dus een mega eiland en ik wilde eigenlijk een scooter huren maar ik kreeg niemand uit m'n hostel mee (ze vertrouwde zichzelf allemaal niet op deze weg), toen heb ik bedacht dat ik mezelf toch ook niet vertrouw. Ik heb namelijk nog nooit op zo'n ding gereden, nouja in het goffertpark een keer maar dat is niet te vergelijken met hier. Ik verbaas mij er trouwens echt over dat er maar zo weinig ongelukken gebeuren. Eigenlijk had ik een super relax dagje, ik heb een wandeling over het strand gemaakt en ben toen ergens in een strandtentje gaan chillen en boekjes lezen. Levend verbrand want er was flinke bewolking dus ik vond insmeren niet nodig, dom!! In de avond heb ik in m'n eentje ergens een curry gegeten. Het voelt erg gek om in je eentje een restaurant binnen te lopen maar eigenlijk is het echt helemaal oké! Daarbij hoort dat ook bij het alleen backpacken, vind je niet?!

Morgen (02'01'17) ga ik met de minivan naar Khao Sok, dat is een nationaal park en het schijnt echt prachtig te zijn. Daar beng ik het weekend door. De minivan komt mij ophalen om 8 uur morgen vroeg dus ik duik m'n bedje in!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.