Melbourne en afscheid van Australië

Melbourne, 17.11.2016

Ik adem al de hele weg in door mijn mond. We zitten in de taxi van Jucy inleverpunt naar het IBIS budget hotel in Melbourne. De taxi is doordrongen van de lucht van vers en oud zweet. De gezette norse chauffeur heeft zeker al een lange werkdag achter de rug, bedenk ik, hij moet nog wel even want het is pas 12:30.
Opgelucht snuif ik na het uitstappen de stadslucht op en pakken we onze bagage uit de achterklep. Het zweet komt niet door extra service aan de klanten, self service bagage in en uit de gele auto.
We zijn nu echt in hartje centrum, een heel andere stad dan dan Sydney. Veel oude gebouwen, waar omheen en tegenaan moderne hoogbouw geplakt lijkt het wel. Niet echt fraai op het eerste gezicht.

Eerder die ochtend:
Op ons gemak zijn we van Philips Island vertrokken, na een tweetal koude dagen. Als je hier naar het zuiden reist, reis je niet naar de zon, maar naar Nederlandse temperaturen. Daar was ik wel op voorbereid.
Toch valt het niet mee om dan te koken in een open campkitchen.
Koukleum John heeft al direct de verwarmingsplaten boven onze eettafels ontdekt en aangezet. Ieder die langs ons loopt kijkt verbaasd, hoe kunnen zij het zo warm hebben daar?
We gaan helemaal niets ontdekken in de omgeving en blijven lekker lezen in de camper. Het waait, regent af en toe flink en het is te koud.
Mooi weer om ook vast op te ruimen, want morgen moeten we de Jucy inleveren. Volgende keer in februari is het hier heel warm en komen we misschien wel weer deze richting eerst op.

Nu in Melbourne:
Het inleveren van de Jucy gaat snel en zo terugkijkend zijn we erg tevreden met het verloop van onze 1e camperhuur ervaring.
Ik kan het iedereen aanbevelen, maar de Jucy Condo dan wel met 2 personen en in een periode dat het niet bloedheet is. Dan is slapen zonder airco nog goed te doen.

De kamer in IBIS budget voldoet ook aan de verwachtingen, een stadshotel op een prima locatie, schoon en voorzien van alles, zelfs een koelkast, niet luxe, maar dat is logisch voor deze prijs.

Na even rusten gaan we op weg naar het grote station Southern Railwaystation. Ernaast is de Skybus terminal, daar kopen we kaartjes voor de bus voor morgenavond , die zeer frequent naar de luchthaven rijdt voor 19$ pp. Het is ongeveer 20 minuten lopen vanaf ons hotel naar de terminal, dus best te doen.
Onderweg komen we langs tig restaurants, keuze genoeg vlakbij voor vanavond. Na het station nog even goed bekeken te hebben, gigantisch en druk, lopen we naar de rivier Yarra. Wat een wolkenkrabbers en aparte gebouwen! Vooral het contrast tussen oud en nieuw is heel apart.
De St Pauls kathedraal en het oude station zijn erg fotogeniek.
Op een van de vele terrassen drinkt John een Limoncello (John's lievelingsdrank) en ik een Campari Spritz met Prosecco.
We lopen nog een stukje door de Bourke street, een drukke brede winkelstraat met veel straatmuzikanten en mooie bloemen en gaan dan uitrusten op onze hotelkamer.

Dag 2 Melbourne
In een paar seconden zijn we op de 88e verdieping en bekijken we de stad vanaf het Skydeck. We krijgen bejaardenkorting, maar eigenlijk vinden we het best nog duur om even vanuit grote hoogte de stad te bekijken. John gaat nog een aansluitend Edge ervaring doen, (stelde niet veel voor) ik vind het genoeg zo.
Eerder die ochtend:
Na een heerlijk broodje bij de Italiaan waar we gisteren Limoncello en een Campari Prosecco cocktail dronken, zijn we op de Melbourne Visitors Bus gestapt.
Je kunt dan twee dagen lang door heel Melbourne rijden en op en afstappen wanneer je wil op vaste plaatsen.
Normaal gesproken doen we dit zelden, maar alle bezienswaardigheden liggen hier te ver van elkaar om te lopen, dus kopen we bij de automaat 2 tickets.

We krijgen zo een goed beeld van Melbourne, wij vinden het een aparte stad, met veel aparte gebouwen, zeer moderne wolkenkrabbers, maar ook nog vele klassieke: bv gotische kerken en gevels uit de vorige twee eeuwen.
De multiculturele invloeden zorgen ervoor dat je overal heerlijk kunt eten en de sfeer is gemoedelijk en vriendelijk.
In tegenstelling tot in veel andere landen vinden wij dat de mensen in Australië in de grote steden behulpzamer en aardiger zijn dan op het platteland.
Ook hier vinden wij 1,5 dag meer dan genoeg en als wij een volgende keer komen, zullen wij er alleen overnachten als we laat arriveren. We hebben het zo wel gezien.
De gratis tram in de binnenstad is natuurlijk iets wat wij ook graag in Nederland zouden willen hebben.
Na een laatste Thaise maaltijd, nemen we de Skybus naar de luchthaven, waar we na middernacht vertrekken naar Kuala Lumpur en daar doorvliegen naar Chiang Mai in Thailand.
Daar wacht als alles gaat zoals gepland, het busje op ons en rijden we naar Pai.
Daar staat ons bedje al klaar en gaan we een paar weken uitrusten van deze actieve vakantie. Voor ons doen actief dan!

En is dat een standaardgrap of ben ik de enige aan wie ze in Azië elke keer vragen of we op Honeymoon zijn??? Soms bij de paspoortcontrole en nu weer een meisje bij een koffietent op de luchthaven van Maleisië.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.