Roadtrip Piha

Piha, 09/24/2016

Ik dacht dat het vorig weekend al regenachtig was, maar dit weekend heeft het overtroffen. Ondanks de regen hebben we toch een auto gehuurd om wat rond te gaan rijden, op naar het goede weer. Ons eerste plan was om langs de westkust te rijden, hier ligt onder andere een klein dorpje Piha. Een back-up plan hadden we niet echt, dus als het echt heel hard zou regenen zouden we op de bonnefooi ergens anders naar toe rijden.


's Ochtends hebben we voor de zekerheid nog even de weer vooruitzichten gekeken en hierbij stond dat rond 12 uur de meeste regen werd verwacht, waarna het percentage van kans op regen weer omlaag zou gaan. Aangezien het minder zou gaan regenen zijn we dus ook richting de westkust gereden. Met als eerste stop Bethells beach. Hier begon het steeds harder te regenen. Ik ben hier even op verkenning uit gegaan met mijn parapluutje, om te kijken of het de moeite waard was om uit de auto te stappen en om de route richting lake Wainamu te vinden. Echter was ik na mijn verkennings- route al heel erg nat en had ik de route richting lake Wainamu niet gevonden. Toch wilde ik nog even de zwarte zand duinen omhoog lopen, om te kijken hoe alles eruit zag van een hoger standpunt met al dat zwarte zand. Na even gelopen te hebben en onze gehele achterkant koud en nat was, zijn we terug richting de auto gegaan.
In plaats van terug te gaan richting Auckland, zijn we toch verder gereden richting Mokoroa falls. Na een kleine 15 minuten lopen over een bospaadje waren we aangekomen bij het uitkijk punt van de watervallen. Deze waren erg klein, maar niet minder mooi.
Eenmaal terug in de auto gingen we verder naar het beroemde Piha beach. Dit is een groot zwart zand strand, waar veel

wordt gesurfd. Dit weer was optimaal om te surfen, want de enige die zo gek waren om in het dit weer zich op het strand/zee te bevinden waren surfers en wij.
In de buurt van Piha lagen ook nog enkele mooie watervallen, namelijk Kite kite falls en Kare kare falls. En ik dacht, ik moet ooit toch wel eens proberen om te gaan rijden hier dus dat heb ik gefaan. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen of deuken in de auto gekomen. Maar het is wel raar om aan de andere kant van de weg te rijden.

Zelf vond ik de Kare kare falls het mooiste, dit was niet een natuur geweld met alleen maar een grote stroom water wat naar beneden kwam. Kite kite was dat namelijk wel, maar is wel mooi om te

zien wat voor invloed het water heeft op de natuur.
Eenmaal terug bij de auto besloten we om naar Kare kare beach, echter bleek het strand helemaal ondergelopen te zijn en zijn we maar weer snel de auto ingegaan, en zijn we terug gereden naar Auckland. Onderweg zijn we nog even gestopt voor een lekkere biefstuk te eten en zijn we terug gegaan naar het Empire.

https://goo.gl/photos/WaUXBc98Y6WX88Vp8

Reactions

Stage Nieuw-Zeeland

08-2016 t/m 01-2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.