Tongariro

Tongariro National Park, 12/11/2016

Zo dit was alweer het laatste weekendje met studenttrips en tevens het laatste weekend dat ik alleen ben. Met deze trip zouden we de beroemde tongariro apline crossing gaan lopen. En zoals je al kan lezen, er staat zouden. Maar meer hierover later in mijn verhaaltje. Op de heenweg naar Tongariro National Park zijn we ook nog gestopt bij een aantal plekjes.

Een van deze plekken had ik al een keer eerder bezocht, namelijk Huka falls. Dit was weer een waterval. Maar ik moet zeggen deze waterval blijft mooi, zo'n helder blauw water. En hier heb ik dan ook weer even lekker voor me uit zitten te staren om te genieten van de waterval. Nadat iedereen fotootjes had gemaakt en weer terug in de bus zat vertrokken we naar natuurlijke hot pools. Dit klonk wel erg lekker en hier ben ik dan ook even ingeweest. Het water was heel erg warm en het lag in een baaitje van de Waitomo river. Omdat het gebied tussen Rotorua en Taupo termisch is zijn er vele hot water pools te vinden.
Hier hebben we even genoten van het water en hierna zijn we weer met de bus naar het hotel gebracht waar we zouden overnachten bij de Tongariro / Mount Ruapehu. Onderweg werd ons al duidelijk gemaakt dat het weer niet goed was bij Tongariro en dat op zaterdag al gidsen hun tocht hadden

afgezegd. We hadden nog een klein beetje hoop, maar dit duurde niet lang want toen werd ons het nieuws verteld dat het toch echt niet door kon gaan..... (lees 85 km/uur wind + regen = geen goede combi) Niemand wilde het echt geloven en het merendeel baalde hiervan.

Zondagochtend konden we lekker..... uitslapen want ipv half 6 mochten we om half 7 opstaan. We gingen namelijk een andere track lopen die wat meer uit de wind zou liggen. De track zou langs de Taranaki falls lopen naar de Tama lakes.
Zelf liep ik voorop met nog een paar andere, hier kon ik makkelijk mijn eigen tempo blijven aanhouden, zonder dat ik de hele tijd moest stoppen voor de mensen die eventueel voor me zouden lopen. Dit vond ik wel erg fijn en hierdoor kon ik ook aardig doorlopen. Eenmaal bij de Taranaki falls, was de wind al aardig te voelen en bleef ik alleen warm door in beweging te blijven. Toen we moesten wachten totdat de hele groep weer bij elkaar was, was ik bijna een ijsklontje. Eenmaal weer onderweg naar de Tama lakes, begon het steeds harder te regenen en op de terug weg begon het zelfs te hagelen/onweren. De Tama lakes zelf waren wel echt heel mooi om te zien, evenals de natuur waar we doorheen zijn gelopen. Het is heel anders dan de rest van Nieuw-Zeeland en het was dan ook zeker de moeite waard om door de regen te lopen. Op de terugweg wist ik niet hoe snel ik bij de bus kon komen, het waaide zo hard en de hagel deed ook pijn op mijn koude huid. Na 1,5 uur gelopen te hebben zaten we weer in de bus. Hier hebben we nog een uur moeten wachten op de laatste van de groep.
Omdat we niet de Tongariro alpine crossing konden lopen kregen we kaartjes voor een publieke hotpool (dus niet echt in de natuur zoals de vorige). Hier hebben we dan ook even lekker met zijn alle opgewarmd en hebben we onze droge kleren aangetrokken.
Op de terugweg zijn we nog even in Taupo gestopt zodat een aantal mensen konden bungyjumpen of extreem swing konden doen. Zelf vond ik het niet heel speciaal uitzien. Ik ben vooral benieuwd hoe de extreem swing in Queenstown eruit gaat zien, want ik wil wel iets proberen hier in Nieuw-Zeeland.

https://goo.gl/photos/K8bKMWJWrYR7NDuX9

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.