A fairytale weekend

matamata, 11/19/2016

Na lang aftellen was het weekend waar ik echt naar uitkeek aangekomen. En het was in een woord MAGISCH. Ondanks dat ik vrijwel sprakeloos was op de momenten zelf ga ik toch proberen om het te omschrijven.

Op zaterdag vertrokken we naar de glowworm caves bij Waitomo. Hier hadden de meiden (waaronder ik) een black water rafting tour geboekt en de jongens een of andere klim tour door de grotten.
Eenmaal afgezet door de jongens melden we ons aan bij de balie, hier moesten we weer verschillende formulieren invullen over onze gezondheid. We waren in totaal met zijn 6e, dus toen iedereen aanwezig was vertrokken we richting de caves. Na een kwartiertje rijden in een wel gammelend busje kwamen we aan bij een aantal containers waar we wetsuits+jasjes kregen en een of andere broeken waardoor we een beetje op een van de 7 dwergen leken. De laarzen, helmen met lamp en klimharnassen maakten onze looks compleet.
Eenmaal aangedaan na veel getrek en geduw vertrokken we met het busje richting de caves. Uiteindelijk stopten we midden in een weiland in de middle of no where. Zelf had ik dan ook niet in de gaten dat er een aantal meter verder op een kloof was waar we gingen abseilen. Hier hebben we natuurlijk eerst de handelingen beetje geoefend, hierna kon het echte avontuur beginnen.
Ik ging als eerste van de groep abseilen, dit was opzich nog niet zo eng, al was het wel 30 meter.. Mij werd verteld dat ik onderaan bij een bordje moest wachten in de rivier en niet het duister in moest lopen want dan zou ik verkeerd zitten... Het was overal best donker dus ik wist niet echt of ik goed zat. Na lang wachten was iedereen onder en konden we onze zwembanden ophalen, hier zouden we later mee van de rivier gaan raften/tuben.
Eerst moesten we tegen de stroom inlopen wat wel erg zwaar was. Toen we op een droger stukje in de caves konden we onze lampjes van de helmen uitdoen. En toen was het MAGISCH.
Zoveeeeeel gloeiwormen, leek net op een sterrenhemel. Iedereen was er helemaal stil van zo magisch was het gewoon. Een begeleidster liet iedereen schrikken toen ze een harde klap veroorzaakte. Maar die klap zorge voor nog meer gloeiwormen. Zelf had ik er wel uren kunnen zitten maar dat kon natuurlijk niet. Na 5 minuutjes genoten te hebben sprongen we op onze zwembanden om met de rivier mee te gaan door de grotten met de gloeiwormen boven ons. Nog steeeds was ik sprakeloos.
Na een tijdje geraft te hebben, aantal keren op de kop beland te zijn, achterstevoren zijn gedraaid etc etc. was het einde aangekomen van het raften. Hier gingen we nog even speleologie (voor degene die niet weten wat het is: :door zeer kleine gaatjes wurmen waar je niet doorheen past en uiteindelijk toch doorheen komt gaan) Dit was wel

erg leuk om te doen.
Toen we een droog plekje hadden gevonden kregen warme jus d'orange en om onze energie weer wat op te krikken kregen we chocolade. Dit was erg lekker, aangezien het water aardig koud was.
Eenmaal terug gelopen richting de kloof (tegen de stroming in + zonder licht = heel vaak vallen) moesten we die 30 meter ook weer omhoog klimmen. Na klouteren was iedereen weer boven en was ik toch wel erg blij dat ik deze 5 uur durende tocht ben gaan doen! Toen we ons terug omgekleed hadden bij de containers gingen we weer terug naar het kantoor voor foto's en soep met een broodje. Dit was wel erg lekker aangezien je na 5 uur wel honger krijgt.

De jongens kwamen ons ophalen, hierna zijn we onderweg nog even wat gaan eten, en hebben we onze dag afgesloten bij het hostel.

De volgende dag was de dag voor de die hard fans onder ons. We waren namelijk uitgenodigd voor een feestje bij bilbo baggins. Degene die deze persoon/hobbit kennen weten waar ik naar toe ben geweest. Ik ben namelijk naar hobbiton geweest. Voor de mensen die de films niet hebben gezien of nog niet weten waar ik over praat hier alle info: lord of the rings (film) -> the shire (hier woont de bekende hobbit bilbo baggins) -> middle earth.

Vanaf het moment dat ik in de bus stapte was het net alsof ik in een sprookje terecht kwam. Zelf

heb ik de films afgelopen tijd gekeken en had ik toch wel heel veel zin om de huisjes in het echt te zien. Ik heb de gehele tour mijn ogen uitgekeken, tijdens de tour vertelden ze ook verschillende dingen hoe ze de film hebben gefilmd etc.
Voorbeeld: In een scene in de hobbit films spelen een aantal kinderen onder een pruimen boom, echter is en pruimen boom veel te groot en hebben ze appel/peren bomen gebruikt. Een dag vantevoren moesten alle blaadjes en vruchten van de bomen afgehaald worden om de bladeren en vruchten van een pruimen boom er aan vast te naaien. It's all in the details they say.
Na een wandeling door the shire gingen we naar de green draggon om een drankje te doen, vanaf hier hadden we mooi uitzicht over the shire. Het sprookje was jammer genoeg afgelopen hierna.

Maar ik moet zeggen dit was een van de leukste/indrukwekkendste weekenden wat ik hier heb gehad. Jammer genoeg kon ik niet voor eeuwig wonen in the shire met glowworms overal om me heen.

https://goo.gl/photos/kL5MoinUJGkvMpkG9

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.