Waiheke island

waiheke island, 10/29/2016

Afgelopen weekend was een lekker rustig weekendje, ten opzichte van de afgelopen weekenden. Omdat het alleen op zaterdag mooi weer zou worden besloten we om naar Waiheke Island te gaan. Dit is een eiland voor de kust van Auckland, die bekend staat om de wijnen die er gemaakt worden.
Na een boottocht van een half uur kwamen we aan bij Waiheke, hier hadden we een auto geregeld om het eiland geheel te kunnen zien. Uiteindelijk bleek het niet zo heel groot dus waren we al uitgereden na een aantal uurtjes. Onderweg hebben we hele

mooie uitzichten gezien over mooie stranden en zijn we nog even over Stony Batter Reserve gelopen. Hier zijn we tussen de schapen door naar de top gelopen. Over het gehele reserve lagen grote rotsen, dit waren overblijfselen van een vulkaan uitbarsting.
Nadat we nog even op een strand hebben gezeten voor lunch zijn we terug gereden om de auto in te gaan leveren. Zo konden we tenminste allemaal wijn gaan proeven.
Na een stukje wandelen kwamen we eindelijk bij een wijnproeverij aan, alleen was er dus geen proeverij..... Toen besloten we om maar lekker op het terras te gaan zitten en maar wat wijn te bestellen van Waiheke Island.
Hierna zijn we weer terug naar de boot gegaan. Ik was toch wel aardig moe, dit ook omdat ik pas de avond vantevoren terug was gekomen uit Christchurch.

Op zondag dacht ik dat ik heerlijk kon uitslapen, dit mocht ook wel na een tijdje niet uitslapen. Jammer genoeg ging het brandalarm af om half 9.. Dus toen moest in mijn pyjamaatje naar onder want we moesten evacueren. Na een half uurtje buiten te hebben gezeten bleek het loos alarm en kon ik weer gelukkig mijn bedje inkruipen.
In de middag ben ik nog even naar Albert Park gelopen waar ik even lekker heb gezeten en gelegen in de schaduw/zon.
De zon hier is erg voelbaar wanneer die schijnt, dit omdat er een gat in de ozonlaag is. Het ene moment is het daardoor heel erg warm, en wanneer er wolken zijn is het weer heel erg koud.
In de avond hebben we nog even het eerste deel van de Hobbit gekeken, ik moet ze toch gezien hebben voordat ik the shire ga bezoeken.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.