Goodbye🙋🏽

Schiphol Airport, 08/02/2016

Na veel passen, meten en wegen zijn de koffers eindelijk gepakt. Bij de check in balie blijkt zelfs dat ik precies 30.0 kilo heb, niet meer en niet minder. Mission 1 accomplished.
Na nog wat gegeten te hebben heb ik afscheid genomen en ben ik richting douane gegaan. Hier kwam ik zonder problemen door, derest voor mij en achter mij had het wat moeilijker.
Ik zit momenteel in Dubai me een eitje uit te zweten, airco hebben ze hier nog niet echt van gehoord geloof ik.
Het eerste deel van de reis is goed verlopen. Ik heb een hele zoektocht moeten houden voor een slaapmaskertje (de lichten in de cabine moesten aanblijven), maar uiteindelijk toch nog een beetje geslapen.
De reis richting Melbourne, was erg lang dit mede door de schreeuwende kinderen. Eenmaal in Melbourne kon ik weer in het zelfde vliegtuig stappen alleen dan richting Auckland. Nu had ik gelukkig een stoel bij raam, waardoor ik dehele weg naar buiten heb zitten te staren.
Bij aankomst in Auckland werd direct duidelijk hoe streng de douane was. De douanier vond het erg jammer dat ik geen nederlandse goederen bij had, denk aan wiet en bier. Na een scan van mijn bagage mocht ik gelukkig Nieuw-Zeeland binnen.

Buiten de gate stond gelukkig de chauffeur al klaar en na een half uurtje was ik bij het appartementen complex aangekomen. Tijdens de rit werd wel gelijk duidelijk dat er veel aziatische mensen in Auckland wonen. Bijna alle winkels hebben naast een 'gewoon' engels uithangbord ook een chinees (of iets erop lijkend) uithangbord.
Eindelijk in mijn kamer ontmoet ook andere die een van de kamers hebben in het appartement. Dit zijn 2 indiase meisjes met een vriend (dit verklaard de geur, namelijk heel kruidig) en een engels meisje.
Toen mijn maag beetje begon te knorren ben ik opzoek gegaan naar en supermarkt voor douchespullen en wat eten. Jammer genoeg was het winkeltje niet heel groot dus avondeten heb ik bij een klein kraampje gehaald.
Weer op mijn kamer ben ik direct onder de douche gesprongen, wat wel erg lekker is na zo lang reizen.
Nu ga ik lekker slapen, het is wel erg koud op mijn kamer. Dit komt omdat het hier nog winter/lente is en ik niet weet hoe de verwarming werkt.

Sweet dreams and don't let the bed bugs bite you

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.