Stage

Mount Albert, 09/03/2016

Zo het eerste maandje stage zit erop. De drugstest heb ik doorstaan dus dat wil zeggen dat ik lekker mag blijven. In deze maand heb ik vooral trainingen gevolgd over bloed, speeksel, sperma en over de detectie van lichaamsvloeistoffen (waarbij je heel veel moest lezen) maar gelukkig wel intressant waren. Dit moest ik doen zodat ik wist hoe alle testen werkten die ESR gebruikte. Deze testen ga ik mogelijk doen tijdens mijn project. Een aantal trainingen heb ik nog niet afgesloten dus dit is nog iets voor volgende week.
In de tussentijd heb ik ook al gewerkt aan mijn projectplan die ik eind van de week moet inleveren. Mijn project gaat over een review van de sexual assault kit die ze hier in Nieuw-Zeeland gebruiken. Hiervoor zal ik veel te maken krijgen met echte zaken. Eerst zal ik alle zaken doornemen van het jaar 2015 en hierop aanbevelingen geven over wat er veranderd kan worden aan de kit.
Ook heb ik meegeholpen aan het invoeren van de kit. En heb ik direct even meegekregen hoe ze hier zijn met de contaminatie.... Haarnetje, mondkapje, beschermingsbril, weggooi labjas, en 2 paar handschoenen over elkaar. Zodra je eindenlijk bent aangekleed ben je 15 minuten verder (voornamelijk te danken aan de handschoenen). Toen ik bij laboratoria heb gewerkt heb ik overal keertje door de ramen gekeken natuurlijk, en in het service center is het altijd wel interessant ( hier komen namelijk alle sporen binnen voordat deze eventueel worden doorverwezen naar DNA of TOX), zo zie je alle sporen liggen wat ze zijn aan het onderzoeken etc. De mensen hier zijn erg aardig en helpen overal waar het kan. Zo mag ik tijdens de vakantie van een medewerker de computer gebruiken uit het service center zodat ik al wat casefiles kan invoeren (deze mag ik niet meenemen naar de studentenkamer), en vinden ze het gelukkig nog geen probleem dat ik altijd heel irritant aan de deur sta te kloppen omdat ik nog geen code heb.
Het nadeel is namelijk dat het heeft 3 weken heeft geduurd voordat ik toegang had tot het gebouw + computer. En nog steeds werkt het niet optimaal. Krijg ik direct even mee hoe beveiligd het allemaal is. Dus ik moet nog vaak begeleid worden door iemand voor even deuren open te maken etc. Maar dit zou volgende week opgelost zijn, dus nog even afwachten.

Toen ik aankwam waren de olympische spelen nog bezig. En hier deden ze er vrolijk aan mee. Ze hadden de olympicgames opgezet. De studenten hadden voor Duitsland gekozen. Het hele kantoortje hing vol met crepe papier in de kleuren en natuurlijk pretzels die we niet mochten opeten.
Iedere week waren er spellen (zoals gezonde bierpong, bowlen) en in de laatste week lip sync battle. De studenten hadden hiervoor het liedje 99luftballons gekozen. Natuurlijk moest die voor een hele week afgespeeld worden om te oefenen waardoor ik dag en nacht met het nummer door mijn hoofd liep. Bij de battle bleek dat derest toch wat meer aan hun performance had gedaan. Zo waren ze allemaal verkleed en hadden ze leuke filmpjes gemaakt. En wij hadden alleen ballonnen haha. Uiteindelijk een derde plek behaald in het algemene klassement en dat betekent donuts!

Reactions

Stage Nieuw-Zeeland

08-2016 t/m 01-2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.