First week in the big city

Auckland, 08/12/2016

De eerste dag was ik al erg vroeg wakker, 5 uur s'ochtends namelijk. (15.00 in NL) Na nog uurtje gedraaid te hebben had ik het opgegeven en was ik een toeristische route gaan plannen richting het kantoor van stagereizen. Hier had ik namelijk die middag een oriëntatie waar ik nog wat andere stagiaires zou ontmoeten. Uiteindelijk bleek dat ik alleen Queenstreet af hoefde te lopen, een boot te nemen en nog een klein stukje moest lopen vanaf de boot. Hierop besloot ik een uurtje bij de Starbucks te gaan zitten en hier te genieten van een lekkere warme chocomelk. Dit is wel een echte aanrader met dit weer. Stiekem wilde ik ook kijken of er nog wat zeldzame pokemons hier zouden zijn dus de wifi was wel erg handig.
Op de boot kon je heel mooi de skyline van Auckland zien, en ben dan ook lekker buiten gaan zitten toen het zonnetje begon te schijnen. Eenmaal aangekomen bij stagereizen bleken er nog 2 Nederlandse meiden te zijn. Na de orientatie konden we al wat reisjes prebooken die stagereizen doet organiseren. Hier heb ik dan ook aardig gebruik van gemaakt en momenteel staan er voor iedere maand al minimaal een tripje op de planning.
Na het lange afwegen van welke tripjes wel en welke tripjes niet ben ik wat gaan ronddwalen door de wijk Takapuna met de twee meisjes die ik heb leren kennen. Later op de dag begon het ijs en ijs koud te worden waarop ik heb besloten toch maar een goede wind/water dichte jas te gaan kopen.


Op maandag begon mijn eerste echte stagedag. Ik was al erg blij dat ik ergens na 9 uur mocht aankomen dus had ik gepland om daar te zijn rond 10 uur. In de bus had ik direct gevraagd of de chauffeur even wilde stoppen bij het busstation waar ik eruit moest. Dit omdat ik absoluut geen idee had hoever/hoeveel stops er tussen zaten. Maar na 20 minuten had ik zoiets van dit klopt niet. Nadat ik nog eens aan de buschauffeur ben gaan vragen bleek dat we allang langs de stop waren.....
Gelukkig kwam net de bus richting de stad aan en kon ik direct daarin springen om bij de goede busstop uit te stappen. De eerste dag moest ik vooral veel wachten, dit omdat mijn begeleider naar een vergadering in het centrum van auckland moest. Nadat hij terug was gekomen kreeg ik direct een grote stapel met boekjes om te lezen en daar ben ik vooral de eerste week zoet mee geweest.
Komend weekend ga ik het noorden van het noordereiland verkennen met een aantal mensen van the 16th floor.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.