Roadtrip Tauranga

Tauranga, 10/01/2016

De weersvooruitzichten voor het weekend waren niet zo goed, weer alleen maar regen. Daarom besloten we om Auckland te ontvluchten en een drogere plek op te zoeken. Na het bekijken van meerdere weersites besloten we om richting Tauranga te rijden, hier zou het namelijk het minst gaan regenen.

Voordat de reis kon beginnen moesten we weer vroeg op, rond 9 uur haalden we de auto op en vertrokken we richting Tauranga. We hadden niet echt een plan dus we besloten een beetje om te rijden. Zo konden we langs de kust rijden richting Thames. Hier zijn we even uitgestapt om onze benen te strekken, en na een korte pauze zijn we weer doorgereden richting Waihi beach.
Onderweg zagen we aantal bruine bordjes, dit zijn toeristische bordjes, en hier zijn we dan ook even gestopt. Het bleek een goudmijn te zijn waar we gestopt waren. Bij deze mijnen hebben we een korte wandelroute genomen om even snel langs een aantal historische plekken te lopen van de Karangahake Gorge. Onderweg waren we ook nog een karretje tegen gekomen waar men vroeger alles mee deed vervoeren. Natuurlijk moest de uitdaging aangenomen worden om erin te staan en dan een selfie te nemen. Bij iedere poging bewoog het karretje natuurlijk (niet naar voor of naar achter maar het kantelde), we zijn dan ook benieuwd hoe de foto's zijn geworden. Toen we weer bij de auto waren hebben we even gelunched en nog even lekker gerust. De volgende stop zou een waterval zijn die bij de goudmijn in de buurt zou liggen. Ondertussen hebben we al veel watervallen gezien, maar watervallen blijven mooi dus besloten we om er even langs te rijden. De waterval was jammer genoeg niet zo heel groot, en minder mooi dan de watervallen die ik al heb gezien. Maar nog steeds een leuke tussenstop. Hierna vervolgden we onze weg richting Tauranga met een tussenstop bij Waihi

beach. Eenmaal in Tauranga aangekomen, bleek dat er geen enkel hostel meer vrij was voor een aantal personen. Hierdoor hebben we even verder moeten bellen voor in een ander plaatsje een hostel te vinden. Uiteindelijk bleek dat in Rotorua nog genoeg plek vrij was. Voor het avondeten reden we nog een stukje richting de Mclaren falls om erna lekkere ribbetjes te eten in Tauranga. Na het avondeten zijn we richting Rotorua gereden om hier te overnachten.
Na een goede nachtrust en beetje uitslapen gingen we weer op weg richting droog weer. Want het regende best wel hard. We zijn daardoor richting Taupo gereden en zijn erna terug gereden via Hamilton naar Auckland.
Onderweg naar Taupo zijn we nog even gestopt bij de Haku falls. Dit water was zo blauw, ik had al een aantal foto's gezien en dacht toen telkens goede photoshop. Maar het bleek geen photoshop te zijn want het was echt heel erg blauw water!
In Taupo hebben we nog even gelunched en hierna zijn we richting Hamilton gereden. Onderweg naar Hamilton zijn we nog even gestopt bij Blue springs. Ofja wat wij dachten dat blue springs waren. Op het bordje stond namelijk dat we na 800 meter Blue springs zouden zijn. Alleen bleek dat we bij de verkeerde parkeerplaats waren begonnen met lopen. Nadat we de juiste parkeerplaats hadden gevonden en ongeveer 800 meter hadden gelopen waren we bij de goede blue srpings. Deze waren heel mooi om te zien, al denk ik dat het in de zomer nog veel mooier zal zijn.
Omdat het al redelijk laat was en we nog dik 2 uurtjes moesten rijden besloten we om niet te stoppen in Hamilton en om maar in een keer door te rijden. En een ding weet ik wel heel zeker, kiwi's kunnen niet rijden wanneer het regent. Ze stopten voor een plas met water, waar een Nederlander gewoon doorheen zou rijden. Dus na enige vertraging zijn we toch weer goed aangekomen in Auckland en na een lekkere douche konden we lekker onze bedjes weer opzoeken.

https://goo.gl/photos/crLmvHGrFbmjnNEZ7

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.