Weekendje Raglan

Raglan, 10/08/2016

Dit weekend stond een studenten tripje op de planning, namelijk surfen in Raglan. Ik dacht surfen dat zal wel moeilijk zijn dus we zullen wel beginnen met een paar kleine golfjes. Onderweg richting Raglan werd ik bijgepraat over Raglan, hier wist ik namelijk niks vanaf. En wat bleek, Raglan schijnt het mecca te zijn van de surfers. Dit omdat het de langste, meest toegangbare en meest consistente point-break golven heeft ter wereld. Toen ik dat hoorde wist ik al zeker niet meer wat ik ervan moest verwachten.
Op de weg vanaf Raglan naar het hostel was er een heel mooi uitzicht over de baai waar we later die middag zouden gaan surfen. De golven zagen er van bovenaf al spectaculair uit. Het waren geen kleine golfjes als ik had verwacht, het waren eerder degelijke golven. Bij aankomst in ons hostel was al te zien dat er veel surfers verbleven hier. Het was een erg mooi hostel gelegen tussen de bergen, met een mooi uitzicht over de zee vanaf de patio voor de kamer.
Na snel onze spullen gedropt te hebben in de kamers kregen we een introductie met een uitleg over het surfen bij het hostel. Na deze uitleg konden we weer de bus instappen richting Ngarunui beach. Hier zou de groep opgedeeld worden, ik ging in de eerste groep. Na wat trekken en duwen had iedereen eindelijk de wetsuits aan en konden we gaan oefenen in het zand. Peddel peddel peddel, handen onder de borst, achterste knie naar voren, voorste voet tussen de handen en op. Na een tijdje oefenen gingen we de surfboarden halen en konden we het water in gaan om te gaan surfen. Ofja beter gezegd: proberen te surfen. Dit omdat ik het merendeel van de tijd aan het zout water happen was. Dit kwam omdat ik weer was gevallen of omdat er opeens toch wel een erg grote golf aankwam. Het ene moment kon ik namelijk in het water staan met water tot onder mijn knieën en het andere moment stond ik tot mijn schouders in het water en dan kwam er nog een golf aan.


Met wat hulp van een instructeur had ik uiteindelijk een hele goede golf te pakken en heb ik ook nog gestaan op het bord!! De keren ervoor kwam ik of tot mijn knieën op de plank of ik vloog er gelijk vanaf. De tijd vloog voorbij, dus voordat ik het wist was het uur al voorbij en werden we allemaal terug gefloten. Een deel van de groep, waaronder ik, waren alleen zover afgedreven dat we nog een heel stuk moesten lopen voordat we bij het punt waren waar we waren begonnen.
Nadat ik het wetsuit uit had ben ik direct naar mijn tas gelopen om de zoute smaak weg te spoelen. Die zoute smaak was het enige nadeel van het surfen, maar het was het zeker waard.
Nadat de tweede groep klaar was met surfen gingen we met zijn alle weer terug richting het hostel voor een relaxte avond met een barbecue. s'Avonds zijn we nog even gaan kijken bij de gloeiwormen die langs de weg te vinden waren bij het hostel.


Zondag mochten we nog even lekker uitslapen voordat we weer verder gingen richting de Waireinga falls (bridal veil falls) en Hamilton gardens. Na een korte stop bij de waterval (die overigens wel erg mooi was, maar omdat ik al veel watervallen heb gezien niet heel speciaal) zijn we door gereden naar de Hamilton gardens.
Na wat verkeerd lopen bij de Hamilton gardens kwamen we uiteindelijk bij de goede kleinere tuinen uit. Hier waren verschillende thema tuinen, die mooi waren aangelegd. Ook was er een Maori tuin, hier waren ze echter nog wat aan het planten, hierdoor was er alleen een Maori huisje te zien en wat paaltjes. Er was ook een Europese groente tuin aangelegd, de groenten stonden hier allemaal mooi in rijtjes. Ik snapte alleen niet wat het verschil zou zijn met groente tuinen in de rest van de wereld.
Nadat iedereen weer verzameld had, konden we terug richting Auckland. Dat was niet verkeerd want

bijna iedereen was nog uitgeput van het surfen of hadden een korte nachtrust gehad door het feestje. Eenmaal in Auckland werden we gelukkig weer afgezet voor Empire, en hoefden we niet meer ver te lopen voordat we op de bank konden ploffen met wat eten. Sommige hadden al wat spierpijn van het surfen, dus ik ben benieuwd of ik dat ook nog ga krijgen morgenochtend.

https://goo.gl/photos/ahQx4a774M9H44y89

Reactions

Stage Nieuw-Zeeland

08-2016 t/m 01-2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.