Weekendje Bay of Islands

Paihia, 10/22/2016

Afgelopen weekend had ik een lekker lang weekendje. Op maandag was het namelijk Labour Day, een nationale vrije dag. Studenttrips had dit weekend een tripje gepland richting Bay of Islands. Dit is in de buurt van Paihia. Hier zouden we overnachten en vanaf daar zouden we verschillende dingen gaan bezichtigen.

Toen iedereen eindelijk in de bus zat op zaterdagochtend (schijnbaar is dat best wel moeilijk voor vele) vertrokken we richting Whangarei. Hier zou onze eerste stop zijn om even te lunchen, een waterval en de oudste Kauri boom te bezichtigen. In Whangarei was een klein hippie marktje, waar ik nog even snel doorheen ben gelopen. Hierna reden we door na Parry Kauri park (waar dus de oudste Kauri boom te zien is), zelf vond ik het niet heel speciaal. Met watervallen heb ik jullie denk ik al genoeg lastiggevallen, dus dit bespaar ik jullie.Eenmaal in Paihia zijn we aan het strand gaan liggen voordat we gingen avondeten. Na het avondeten zijn we een barretje ingegaan voor de rugbywedstrijd Nieuw-Zeeland - Australië te bekijken.

Zondag moesten we heel vroeg op, om half 7 stond de wekker want om half 8 moesten we in de bus zitten. Dit omdat we naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland zouden rijden, Cape Reinga. Onderweg zijn we nog even gestopt bij 90 miles beach (zoals de naam het al zegt, een strand wat zich over 90 miles trekt) om onze benen te strekken. Na een lange rit kwamen we eindelijk aan bij Cape Reinga. Hier botsen de Pacifische zee en de Tasmaanse zee, en dit is te zien door een kleurverschil van het water. Hier hebben we een uurtje rondgelopen en hierna vertrokken we weer richting de bus om te gaan zandsurfen. Ik was natuurlijk niet geheel erop gekleed (jurkje) om te gaan zandsurfen, maar het was wel heel erg leuk. Het duurde eerst een eeuwigheid om boven te komen, het zand bleef maar naar onder glijden wanneer ik een voet optilde. Dus ik bleef maar op dezelfde plek lopen.... Dat was wel wat minder maar het was het zeker waard.

Nadat iedereen aantal keren van de duin was afgegleden/gerold konden de meeste bedekt met zand weer de bus in. Ik was gelukkig gespaard gebleven.
Eenmaal weer in Paihia hebben we een lekkere BBQ gehad waarna we nog even op het strand hebben gezeten.

Op maandag zou de leukste activiteit zijn (ofja dat leek mij de leukste activiteit). Een cruise door de Bay of Islands om dolfijnen te spotten. Op de boot viel me pas op wat Bay of Islands werkelijk is. Vanaf Paihia lijkt er niet heel veel aan, maar op de boot zijn het vele hele mooie eilanden. Zomers ligt de baai vol met verschillende boten, dit omdat het een van de plekken is waar een Nieuw-Zeelander zomervakantie gaat vieren. Een beroemde stop van de boot was 'Hole in the Rock'. Dit is een grote rots die uit het water komt met een gat.... (de naam verklaard het eigenlijk al). Na wat passen en meten zijn we met de boot door het gat gevaren, en hadden we een heel mooi uitzicht over de Bay of Islands (die achter deze rots liggen) met ervoor 'The hole in the Rock'. 's Nachts waren er nog enkele walvissen gespot bij Cape Reinga, maar deze hebben we jammer genoeg niet kunnen vinden.
Na een paar uurtjes op de boot hebben we een tussenstop gemaakt bij Urupukapuka island (ook wel bekend als lonely island) waar ik een heuveltje omhoog ben gelopen voor een mooi uitzicht bij mijn lunch.

Weer terug op de boot vertrokken we terug richting Paihia. Iedereen had de hoop al een beetje opgegeven voor dolfijnen. Maar uiteindelijk zag ik iemand wijzen en ik dacht nu moet ik toch even snel opstaan en naar die reling toelopen. En jahoor in de verte konden we twee groepen dolfijnen zien. Een groep gingen jammer genoeg een andere kant op, maar de andere groep ging richting Russel (de kant dat wij ook opmoesten). Volgens de kapitein waren ze niet in de mood voor wat springen etc en wilden ze gewoon rustig door zwemmen. De kapitein vaarde gewoon door maar gelukkig voor ons veranderde die mood van de dolfijnen heel erg snel.. Opeens sprongen ze allemaal achter de boot, dit omdat de boot natuurlijk golven maakt die de dolfijnen leuk vonden. Na wat leuke wow momentjes (een filmpje is te zien bij de link), was de boot iets te snel en gingen de dolfijnen weer rustig verder.
Eenmaal weer in de bus vertrokken we weer richting Auckland, met een kleine stop om nog even wat te eten.

https://goo.gl/photos/rVMFKmEXKtNDgd6S7

Reactions

Stage Nieuw-Zeeland

08-2016 t/m 01-2017

Booking.com

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.