New Zealand adventures part 1

Wanaka, 01/01/2017

We zijn alweer bijna op de helft van het reizen door Nieuw-Zeeland. Momenteel zitten we in de auto op weg naar Te Anau. Maar hierover zal ik in mijn volgende blog wat vertellen. Eerst natuurlijk wat we al gedaan hebben.

De dag dat voor mij het reizen begon, was het kerstavond. Deze avond hebben we doorgebracht bij de maori. Hier kregen we een rondleiding en hebben we gegeten op maorische wijze (gestoomd). Op eerste kerstdag zijn we van Rotorua naar het Tongariro National Park gereden. Deze weg had ik zelf al een keertje gereden (toen geen enkele berg gezien door het weer), maar nu waren ze alle drie goed te zien. Mt Tongariro, Mt Ngauruhoe (de meeste zullen deze kennen als Mt doom) en Mt Ruapehu. Eenmaal bij het appartementje aangekomen hadden we heel mooi uitzicht over de besneeuwde toppen van Mt Ruapehu, hier hebben we dan ook van genoten in de hottub. Omdat het kerst was, was natuurlijk alles dicht. Uiteindelijk hebben we een oud hamburgertentje gevonden waar we iets hebben gegeten. Een keer iets anders als kerstdiner zullen we maar zeggen.
Op tweede kerstdag zijn we Mt Ruapehu opgegaan en hebben we toch nog een klein beetje een witte

kerst gehad. Hierna zijn we doorgereden naar Wellington, waar we in de avond nog even hebben rondgewandeld. Onderweg hebben we alleen maar de mooie groene heuvels om ons heen gezien.

De volgende ochtend zijn we heel vroeg moeten opstaan voor de ferrie naar het zuidereiland. Na 3 uurtjes op de boot kwamen we aan bij de fjorden. Hier zijn we doorheen gevaren door naar Picton. Hier hebben we de Queen Elizabeth road genomen richting Richmond, deze weg kunnen we het best omschrijven als een weg waar veel mensen de inhoud van hun maag zullen zien.....Anders gezegd: bocht, na bocht, na bocht, na bocht, na bocht, na bocht etc etc. Onderweg wel vele mooie uitzichten gehad over de fjorden.
Vanaf Richmond zijn we de volgende dag naar Abel Tasman National Park gegaan, dit staat ook wel bekend om de blauwe wateren en de mooie stranden. Hier hebben we een mooie track langs de kuststrook gelopen naar Apple tree bay.

De volgende overnachting zouden we hebben bij Greymouth, dit is een plaatsje aan de westkust. Om hier te komen hoefden we eigenlijk maar twee wegen te nemen van ieder zo'n 120 km lang (zonder ook maar een huis tegen te komen).. Maar omdat we een kleine omweg hebben genomen om de zeehondjes te spotten zijn we toch nog bij een klein dorpje beland waar we hebben kunnen bijtanken. Onderweg zijn we nog bij de swing bridge en de pancake rocks gestopt. Zoals de namen eigenlijk al beetje verklaren: een brug die nogal op en neer wiebelt en rotsen wat net op een stapel pannenkoeken lijken.

Op weg richting de Fox glacier zijn we gestopt bij Hokitika gorge, dit is een rivier met blauw water (NZ staat ookwel bekend om de vele blauwe wateren als jullie dat nog niet doorhadden haha). Alleen had ik tot nu toe nog niet zo'n felle kleur blauw water gezien. Het vervelende eraan waren de zandvliegjes, ook al was er geen zand te bekennen. Van deze diertjes hebben we tot nu toe hele erg, echt heel erge jeuk aan onze benen/voeten/armen. Gelukkig heb ik ze hier bij Queenstown nog niet gezien (dit mag ik natuurlijk nog niet te hard roepen)...

Op oudjaarsdag stond een vlucht gepland, deze is jammer genoeg gecanceld omdat het weer niet goed was. Wat best logisch was want het regende echt heeeeel hard. Ondanks de regen besloten we om zelf maar naar de Fox glacier te lopen, wanneer we boven aankwamen waren we allemaal zeike nat. Maar de glacier was gelukkig goed te zien. Hierna zijn we verder op pad gegaan naar Franz Josef glacier en de zee (hopende dat het daar droog was). Mij werd van te voren al gezegd dat oud op nieuw niet echt gevierd wordt hier buiten de grote steden. En dat hebben we dan ook wel gemerkt, het leek alsof het hele dorp al sliep. Oud op nieuw was dan ook niet zo feestelijk als normaal. De temperatuur was erg hoog en we hadden kerst ook niet echt gevierd.

1 Januari zijn we richting Wanaka gereden, hier was onze volgende slaapplek. Onderweg hebben we nog veel regen gehad waardoor de Haast pass niet zo mooi was als dat het normaal zou zijn. Eenmaal in Wanaka zijn we nog naar de Wanaka tree gaan zoeken, een klein boompje in het water die wel mooie foto's opleverd. Na een zoektocht hadden we het boompje gevonden. En het is ook echt een boomPJE. Maar dat maakte het niet minder leuk.

Vanuit Wanaka zijn we op een dagtripje naar Queenstown geweest, ook wel bekend als de adrenaline hoofdstad. Hier heb ik een plekje machtigt voor de extreem swing te doen. Dit is eigenlijk schommelen met een vrije val van 60 meter tussen twee kliffen. Mam wilde niet mee want ze wilde het niet zien, dus hadden we haar achtergelaten in Queenstown. Onderweg kregen we een filmpje te zien met verschillende spring stijlen, het is namelijk beetje saai als je gaat zitten en ze maken je los......... Uiteindelijk had ik gekozen voor de slide (met een glijbaan er vanaf). Voordat ik een harnas kreeg moest ik nog even aangeven dat ik echt geen drugs had gebruikt.. Wantja ik was afkomstig van Nederland. Toen ik het harnas aan had moest ik nog even wachten totdat de andere waren geweest. Eentje ging met een emmer over zijn hoofd, de ander op de kop en weer een andere met een salto ervanaf. Toen ik aan de beurt was was het wel spannend, maar ik kon de diepte niet goed zien van de canyon. Toen ik van de glijbaan afwas kon ik pas de diepte zien. Het ging sneller dan gedacht en het was zoooo leuk om te doen! Na de vrije val had ik een mooi uitzicht over de canyon, waar een rivier nog doorheen ging.Al met al echt een super ervaring! Eenmaal weer boven en na alle foto's bekeken te hebben zijn we weer het busje ingestapt richting Queenstown. Hier zat mama al weer op ons te wachten want ze had een volgende activiteit al uitgezocht, een jetboat. We mochten voorin de boot zitten wat wel erg leuk was. Van te voren dachten we dat we nog wel een beetje konden filmen, na het eerste klein beetje gas weken we al van ons plan af. Met ongeveer 70 km/u zijn we over het water geraasd en onderweg nog een aantal 360graden draaien gedaan.. Natuurlijk werd niemand nat op mij na. Maar gelukkig zorgde de wind voor een goede föhn en was mijn haar snel weer droog. Onderweg dacht ik een aantal keren dat hij de punt van de boot eraf zou varen doordat hij vlak langs dingen reed. Maar dat was gelukkig niet gebeurd. Na de jetboat zijn we naar een icebar geweest, ook wel vrijwillig een drankje doen in een bar bij -12 graden. Nadat we goede jassen kregen met wat handschoenen waren we klaar om de kou te trotseren, het bleef een beetje raar want buiten was het gewoon 20 graden. Maar het was wel erg leuk binnen, nadat we een drankje hadden gedaan met olaf en was icehockey hadden gespeeld waren we een beetje verkleumd en zijn we weer naar het warme weer gegaan.

Voornu gaan we weer een weg rijden van 100 km met geen links en geen rechts afslaan.

Happy new year everyone!!

* andere foto's kan ik er niet meer bij uploaden, via de volgende link kunnen jullie ze toch nog bijna allemaal bekijken:
https://goo.gl/photos/mYWZnwutDE7Y9NJt7

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.