Regenachtig weekendje

Auckland, 09/17/2016

Dit weekend leek het net alsof ik in Nederland was: regen,regen, regen, wind, regen, regen en nog meer wind. Hierdoor besloten een aantal flatgenootjes en ik om naar het Kelly Tarlton SeaLife aquarium te gaan. Na een winderige wandeling over Queen street om naar de haaienbus te lopen, bleek dat de bus al vol was.... Dit betekende dat we nog een stukje moesten lopen waardoor we nog natter werden van de regen. Hier stond een andere bus die ons naar het aquarium bracht. Eenmaal aangekomen bij het aquarium was mij nog niet helemaal duidelijk waar het aquarium precies lag. En wat bleek het lag allemaal onder de grond. Na een kaartje te hebben gekocht liepen we langs een kleine tentoonstelling over de zeevaart. Na deze volgde de tentoonstelling waar de meeste mensen voor waren gekomen, namelijk de pinguïns!! De jonge pinguïns zagen helaas niet zo schattig uit als gedacht. Deze waren namelijk al aardig groot en hadden nog hun 'lelijke' vacht. We hebben wel flink kunnen lachen om de houdingen van de pinguïns.
In het aquarium hadden ze voor de rest nog veel grote vissen, roggen en haaien. Onder deze haaien was ook een haaiensoort die alleen in de wateren van Nieuw-Zeeland zou voorkomen.


Natuurlijk hebben we ook even gekeken of Nemo en Dory veilig waren aangekomen. Hierna hebben we onze excursie voorgezet naar het aquarium waar je onderdoor kon gaan met een loopband. Gelukkig waren we hier net op tijd en konden we zien hoe de vissen/dieren gevoederd werden. Een schildpad kon niet genoeg ervan krijgen en bleef maar bij de duiker wachten op meer eten. Helaas was het aquarium niet heel groot waardoor we het al snel hadden gezien.
Op de terugweg hebben we gelukkig wel de haaienbus kunnen nemen. Onderweg naar het Empire hebben we nog aantal boodschapjes gedaan, waarna we derest van de avond een film hebben gekeken. Dit was uiteraard niet verkeerd, en eigenlijk wel een goede afwisseling voor de andere drukkere

weekenden.

Zondag besloten we om een van de beste cheesecakes te proberen die hier in Auckland te vinden waren. Zelf had ik nog nooit cheesecake gegeten dus besloot ik om het stukje te delen met Nikki, zij had het namelijk ook nog nooit gegeten. En ik moet Aniek toch wel een beetje gelijk gaan geven, want die smaakte niet zo slecht als gedacht!
In de avond zijn we Mount Eden opgelopen, voor een mooi uitzicht over de stad. Als Nederlanders moesten we natuurlijk de korte route naar boven nemen, dit bleek een erg glibberig paadje te zijn. Uiteindelijk had iedereen de top bereikt en hadden we een adembenemend uitzicht over de stad met alle lichtjes.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.