Piha

Piha, 11/05/2016

Het weekend is weer voorbij... Dit weekend heb ik het 'enigzins' rustig aan gedaan, omdat ik nogal verkouden was vorige week. Dat krijg je als het weer beetje erg wisselvallig is. Ene dag 15 graden en de andere dag 21 graden. Maar ik mag niet klagen als ik de weersvooruitzichten zie van NL.
'Enigzins' rustig is bij mij zo'n 17 kilometer lopen. Op zaterdag hadden we een auto gehuurd om richting Piha te rijden (hier ben ik al een keertje geweest toen het heel hard regende). We wilden hier twee tracks lopen die we de vorige keer niet konden doen door de regen.
De eerste was een track richting een waterval, en jaa ik neem me nog steeds de moeite om watervallen te zien. Kan begrijpen dat mensen het niet begrijpen nadat ik al ongeveer 30 watervallen heb gezien hier. 30 is misschien overdreven maar het komt in de buurt. Zelf vond ik deze waterval een van de mooiste, deze heette 'Fairy Falls'. En zelf vond ik het dan ook beetje sprookjes achtig uitzien. En ook een beetje op een spa met ijs en ijs koud water.
Na deze eerste beklimming (het was nog al een klim weer omhoog) vertrokken we richting Piha om daar de mercer loop track te lopen. Dit was een track van een uurtje die langs de kliffen liep bij Piha. 'Na onderweg vele mooie uitzichten gezien te hebben en veel foto's genomen te hebben, vertrokken we weer richting de auto om nog even lekker op het strand te gaan liggen.
Op het strand stond alleen 'Lion Rock', in principe een hele grote rots midden op het zwarte strand. Ik kwam met het goede idee om die ook nog even optelopen... Het leek namelijk niet zo steil van ver af. Naarmate we dichterbij kwamen werd de rots toch steiler en steiler. Maar na wat klouteren en klimmen stonden we dan toch bovenop de rots. Vanuit hier hadden we mooi uitzicht over het grote strand van Piha en de kliffen aan beide kanten.
Na nog een uurtje op het strand gelegen te hebben zijn we weer richting Auckland gegaan, hier zijn we nog even wat gaan eten waarna we vuurwerk gingen kijken. 5 november is hier een speciale dag

waar men vuurwerk mag afsteken. Alleen het vuurwerk van hier is niet zo als het vuurwerk van nederland. Beetje teleurgesteld zijn we daarna met nog wat andere mensen, die ik ken via stage, gezellig wat gaan drinken.

Op zondag heb ik vooral een zoektocht gehouden voor een pet en zonnenbrand. Dit wordt toch wel noodzakelijker hoelanger ik hier ben.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.